USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Питань багато": У Києві починають перевіряти ВЛК

Перевірки викликані збільшенням кількості скарг, які отримують останнім часом
ВЛК
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Києві починаються перевірки військово-лікарської комісії. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Глава МОЗ пояснив, що таке рішення викликане збільшенням кількості скарг, які надходять останнім часом.

"Основні з них стосуються дуже базових речей, які за бажання можна оперативно виправити. Це і недотримання електронної черги, і відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, і не оптимізовані маршрути. З цих речей і починаємо. Це елементарна повага до людей", – повідомив він.

Міністр нагадав, що торік в Україні запровадили окремий пакет у межах Програми медичних гарантій, який дає змогу військовозобов'язаним пройти медичний огляд у цивільному медзакладі з чітко визначеними граничними термінами. Однак досі частина ВЛК працює на базі центрів комплектування, а не цивільних медзакладів.

Також він наголосив, що залишаються й інші порушення: корупційна складова, як-от вимагання хабарів за врахування всіх наявних хвороб і станів під час медичних оглядів, схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон або ухвалення рішень щодо надання відтермінування від призову за станом здоров'я, формальний підхід до проходження ЛЛК військовозобов'язаними, недбалість лікарів, проблеми з оскарженням висновків.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України затримала колишнього голову ВЛК Чернігівської області та вилучила в нього майже 1 мільйон доларів.

Також СБУ викрила ще три схеми для ухилянтів від мобілізації. У результаті комплексних заходів у Львові, Одеській області та на Закарпатті затримано організаторів нелегальних "трафіків". 

Читайте також:
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами