USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

В Україні викрили ще три схеми для ухилянтів: Затримано співробітника ВЛК та інших осіб

СБУ провела рейди у Львові, Одеській області та на Закарпатті
СБУ викрила нові сїеми для ухилянтів_1
Джерело: СБУ

Служба безпеки України викрила ще три схеми для ухилянтів від мобілізації. У результаті комплексних заходів у Львові, Одеській області та на Закарпатті затримано організаторів нелегальних "трафіків". Про це йдеться на сайті СБУ.

Серед затриманих – посадовець районної ВЛК та власник транспортної компанії, яка імітувала міжнародні перевезення вантажів.

Львів

Правоохоронці затримали "на гарячому" лікаря-хірурга, який входив до складу районної військово-лікарської комісії.

Він намагався отримати хабар за підписання для ухильника фіктивної довідки про "наявність важких діагнозів".

"На підставі сфабрикованих висновків медика його подільники з ВЛК готували завідомо неправдиві документи про непридатність призовників до військової служби", – ідеться в повідомленні.

Одещина

Там СБУ затримала зловмисника, який налагодив канал нелегальної міграції потенційних призовників до Євросоюзу через територію невизнаного Придністров'я.

Щоб переправити військовозобов'язаних за кордон, фігурант вивозив їх на власному авто через заздалегідь підготовлений маршрут поза пунктами пропуску.

"Зловмисник координував злочинні дії зі своїм закордонним спільником, який підшукував клієнтів через спеціально створений Телеграм-канал", – розповіли у спецслужбі.

Джерело: СБУ

Закарпатська область

На Закарпатті затримали комерсанта, який переправляв військовозобов'язаних за межі України як водіїв міжнародних вантажних перевезень.

Щоб реалізувати схему, її організатор зареєстрував на підставну особу транспортне підприємство.

Щойно псевдоводій виїжджав до ЄС, він залишав авто і за кермо сідав родич фігуранта, який повертався в Україну.

У рамках досудового розслідування за всіма трьома справами розпочато кримінальні провадження за:

  • статтею 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон);
    статтею 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Затриманим загрожує до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше Служба безпеки заблокувала нові схеми ухилення від військової служби та нелегального виїзду за межі України чоловіків призовного віку.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині