USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У колишнього голови ВЛК Чернігівської області знайшли майже мільйон доларів, – СБУ

Гроші чиновник "заробив" на ухилянтах, яким виписував фіктивні довідки про непридатність до служби
мільйон доларів колишнього голови ВЛК Чернігівщини
Джерело: СБУ

Служба безпеки України затримала колишнього голову ВЛК Чернігівської області та вилучила в нього майже 1 мільйон доларів. Про це інформує пресслужба СБУ.

Як розповіли у спецслужбі, за гроші ексчиновник обіцяв військовозобов'язаним зняття з військового обліку на підставі фіктивних довідок про непридатність до служби за станом здоров'я. Пізніше ухилянти за допомогою цих "документів" виїжджали за кордон.

"Для реалізації оборудки фігурант діяв спільно з кількома діючими посадовцями обласних ВЛК та медичних закладів. Співробітники СБУ задокументували злочини колишнього посадовця та затримали його у власному помешканні після отримання ним нового хабаря", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуків у затриманого виявлено майже 1 млн доларів, а також понад 22 тисячі євро. Крім того, вилучено документацію на кілька квартир і земельних ділянок, на які СБУ вже ініціювала накладення арешту.

Наразі йому повідомили про підозру за трьома статтями:

  • ⁠ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою);
  • ⁠ч. 1 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань);
  • ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).
Новини за темою: Військові можуть оскаржити рішення ВЛК: Що для цього потрібно?

Затриманий перебуває під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила ще три схеми для ухилянтів від мобілізації. У результаті комплексних заходів у Львові, Одеській області та на Закарпатті затримано організаторів нелегальних "трафіків". 

Серед затриманих – посадовець районної ВЛК та власник транспортної компанії, яка імітувала міжнародні перевезення вантажів.

Читайте також:
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Зеленський підписав закон
Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів Нині до київського ТЦК доставили понад дві тисячі ухилянтів
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів