USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Путін програє в Україні, тому намагається розхитати ситуацію в інших країнах, зокрема в Грузії, – експерт

Експерти в той же час не виключають, що грузинський уряд може запросити допомогу у Росії
протести в Грузії_1
Джерело: відкриті джерела

Президент Російської Федерації Володимир Путін програє війну в Україні, тому намагається розхитати ситуацію в інших країнах, зокрема в Грузії. Про це в ефірі UWN заявив голова консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих захисників України, голова ради міністрів Автономної Республіки Крим (2002–2005) Сергій Куніцин.

"Грузинів вже декілька поколінь виросли таких волелюбних, вони самі по собі такі люди, але там були десятки років і там вже схожа з нами ситуація – Абхазія, Південна Осетія. Там вже були і територіальні ситуації, ми ж знаємо – 300 тисяч в Тбілісі живе біженців і грузин з Абхазії. Абхазія – вона ж де-факто управляється з Росії", – зазначив Куніцин. 

За його словами, схожа ситуація була й у Білорусі. Але там російські куратори разом с Лукашенком зламали ситуацію. 

"Вигідно Росії зараз качати ситуацію і це відбувається практично поряд з Україною – так чи інше через Чорне море чи Придністров’я. Ви правильно кажете, що це відволікаючий маневр, і потім вони можуть сказати "Дивіться, вони майже в НАТО, майже в Європі і вони вклали туди великі гроші, поставили туди проросійських політиків". Ми знаємо, що Іванішвілі там управляє. Тому не виключати не можу нічого з того, що ви сказали", – зауважив експерт. 

В той же час Володимир Мартиненко, доктор філософії у галузі права, радник міністра внутрішніх справ України (2015–2021), в ефірі UWN не виключив, що грузинський уряд може запросити допомогу у Росії. 

"Не виключаю, що проросійський грузинський уряд може зробити що завгодно, але тут буде дуже сильно впливати на це все те, як до ситуації відноситься цивілізований світ. Чи дасть цивілізований світ Росії розвинути ситуацію і протягнути її на свій бік", – зауважив він. 

Що відбувається у Грузії

В Грузії 7 березня 2023 року ухвалили, попри спротив опозиції і активістів, закон про "іноагентів". Він значно придушує свободи не тільки правозахисників та опозиційної преси, але і багатьох не пов'язаних із політичним життям категорій громадян. Тому люди вийшли на протести, які не вщухають і нині.

Читайте також:
Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ Європарламент відмовився визнавати Путіна легітимним президентом РФ
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського