USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Продавав ліс? У депутата Рівненської облради знайшли мільйони доларів та золоті злитки

ДБР викрило депутата рівненської облради, керівника лісової галузі регіону, у володінні незаконними статками на мільйони доларів
ДБР

Затримання депутата

Джерело: ДБР

У депутата Рівненської обласної ради виявили незадекларовані статки на мільйони доларів. Під час обшуків знайшли золоті злитки та зброю. Про це повідомило ДБР.

Зазначається, що до лютого 2023 року фігурант обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Після цього він зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП "Ліси України". Під час роботи підозрюваний встиг незаконного збагатитись на мільйони доларів.

"У межах відкритого кримінального провадження було проведено обшуки у тому числі в його помешканні та робочому місці депутата та членів його сім’ї. Під час слідчих дій виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті", - заявляє ДБР.

Новини за темою: На шістьох понад 255 млн гривень: НАЗК знайшло необґрунтовані активи під час перевірок воєнкомів

Також правоохоронці виявили: три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5; коштовності й дорогі годинники елітної марки Рatek Philippe; золоті монети; злитки золота; 2 пістолети; автомат Калашникова з 16 магазинами до нього із патронами.

Зокрема депутат володів чотирма земельними ділянками у Рівному. На них він здійснював будівництво котеджів. Ділянки були зареєстровані на номінальних осіб. Йому оголошено про підозру за статтею 368-5 КК України - незаконне збагачення. Йому загрожує позбавлення волі строком до 10 років.

Новини за темою: Депутат Київради разом з дружиною незаконно придбав земельних ділянок майже на 2 млн доларів, – НАЗК

За даними джерела УП, йдеться про Віталія Суховича. У 2018 році Сухович отримав нагороду від тодішнього міністра оборони Степана Полторака "За значний особистий внесок в організації та надання всебічної допомоги особовому складу частин та підрозділів ЗСУ та активну громадянську позицію". Також був депутатом від партії БПП "Солідарність".

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило понад 7,1 млн гривень необґрунтованих активів, які належать одному з керівників структурних підрозділів Держаного бюро розслідувань та його дружині-прокурорці. 

Раніше ми повідомляли, що колишня працівниця Львівського територіального управління Державного бюро розслідувань, 27-річна Роксолана Москва, яка стала відомою завдяки розкішному весіллю під час війни, знаходячись на державній службі придбала елітний Audi Q8.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві Загинули військові і травмувались рятувальники: В ДБР встановлюють обставини вибухів на парковці у Миколаєві