USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Пробачили, бо покаявся: "Слугу" Гевка звільнили від кримінальної відповідальності за недекларування майна

Нардеп "забув" задекларувати майно на суму понад 3,75 млн гривень
Гевко
Нардеп від "Слуги народу" Володимир Гевко
Джерело: відкриті джерела

Вищий антикорупційний суд сьогодні звільнив від кримінальної відповідальності народного депутата у зв’язку з його каяттям. Про це інформує пресслужба ВАКС.

В повідомленні зазначається, що сьогодні колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання народного депутата 9-го скликання та звільнила його від кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366-2 КК України (декларування недостовірної інформації).

"Враховуючи позиції учасників, зокрема – думку прокурора, який підтвердив існування обставин активного сприяння у розкритті кримінального правопорушення та дію закону, яка передбачає можливість такого звільнення, ВАКС звільнив від кримінальної відповідальності народного депутата України у зв'язку з дійовим каяттям та закрив кримінальне провадження", – повідомляє суд. 

Зазначається, що дана підстава не є реабілітуючою.

Хоча в повідомленні суду не вказується прізвище "слуги", але, за інформацією "Українських новин", йдеться про народного депутата від фракції "Слуга народу" Володимира Гевка.

Новини за темою: СБУ нарахувала 40 мільярдів збитків: Чи посадять Коломойського за махінації в "Укрнафті" та "Укртатнафті"

ПЕРЕДІСТОРІЯ

Слідство встановило, що народним обранцем не внесено до декларації за 2020 рік відомості про оренду житла в центрі Києва вартістю понад 3,7 млн гривень. Крім того, майже на 10 тис. гривень занижена сума розміщених на депозитах коштів, некоректно відображені й відомості з одержаних відсотків за цими депозитами. В цілому відомості в е-декларації за 2020 рік нардепа відрізняються від достовірних на понад 3,75 млн гривень.

ПОКАРАННЯ

Чинним Кримінальним кодексом за декларування недостовірної інформації передбачені наступні види покарань: 

– штраф від 3 тисяч до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

– громадські роботи на строк від 150 до 240 годин;

– обмеження волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Відмітимо, що сьогодні ДБР повідомило про підозру низці посадовців Міноборони України. Всі підозрювані пов'язані із закупівлями для ЗСУ.

Читайте також:
12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки 12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки
Одразу кілька десятків депутатів від Одразу кілька десятків депутатів від "Слуги народу" хочуть скласти мандат, – ЗМІ
Завод Завод "слуги народу" Куницького постачав зарядні станції окупантам у Криму, – розслідування
Зарплата військовим до 200 тис. гривень на місяць, синхронізація усіх зусиль й аудит ЗСУ: Теми розмов Зеленського на зустрічі зі Зарплата військовим до 200 тис. гривень на місяць, синхронізація усіх зусиль й аудит ЗСУ: Теми розмов Зеленського на зустрічі зі "слугами"