USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Одразу кілька десятків депутатів від "Слуги народу" хочуть скласти мандат, – ЗМІ

Основна причина – нібито відсутність мотивації
Верховна Рада України_4

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

На сьогодні у "Слузі народу" налічується 235 депутатів, однак одразу кілька десятків із них хочуть скласти мандат. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в партії.

На засідання парламенту з 235 нардепів регулярно приходять і активно голосують близько 170–180 парламентарів. Решта або відкрито відкололися, як 17 депутатів групи Разумкова, або регулярно пропускають засідання.

Як пише УП, основна причина цього явища – нібито відсутність мотивації.

Новини за темою: Завод "слуги народу" Куницького постачав зарядні станції окупантам у Криму, – розслідування

Варто нагадати, що наприкінці січня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія говорив, що заяви про складення мандата написали 17 "слуг", але охочі звільнитися є і в інших політичних силах.

"З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандата. Тобто в нас уже 401 людина в парламенті, ще одного ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 осіб. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення, – ред.) із 400 дуже важко збирати, чесно кажучи", – заявив тоді Арахамія.

Також, за його словами, у Верховній Раді вирішили не давати голосів за складання мандатів, крім випадків, коли депутат просить про звільнення за медичними показниками.

Джерело "Української правди" сказало, що "всі втомилися від війни", а також з'явилося багато жорстких обмежень, наприклад, неможливість виїхати у відрядження: "По-третє, депутати не впливають на процеси в державі, а тому не бачать своєї ролі в Раді і сенсу бути там".

Нагадаємо, екснардеп від проросійської партії Віктор Медведчук, якого звинувачують в держзраді нині знаходиться на території країни-агресорки та в публічному полі звинувачує Україну в небажанні завершити війну. Втім, не полишає надій і повернутися в Україну. Зокрема, він через українські суди хоче повернути собі громадянство, мандат і гроші.

Читайте також:
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Міністр Сольський подав у відставку Міністр Сольський подав у відставку
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією
Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про Деяких підприємців оминуть податкові перевірки: Парламент підтримав законопроєкт про "клуб білого бізнесу"