USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Одразу кілька десятків депутатів від "Слуги народу" хочуть скласти мандат, – ЗМІ

Основна причина – нібито відсутність мотивації
Верховна Рада України_4

Верховна Рада України

Джерело: Офіс Президента

На сьогодні у "Слузі народу" налічується 235 депутатів, однак одразу кілька десятків із них хочуть скласти мандат. Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела в партії.

На засідання парламенту з 235 нардепів регулярно приходять і активно голосують близько 170–180 парламентарів. Решта або відкрито відкололися, як 17 депутатів групи Разумкова, або регулярно пропускають засідання.

Як пише УП, основна причина цього явища – нібито відсутність мотивації.

Новини за темою: Завод "слуги народу" Куницького постачав зарядні станції окупантам у Криму, – розслідування

Варто нагадати, що наприкінці січня голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія говорив, що заяви про складення мандата написали 17 "слуг", але охочі звільнитися є і в інших політичних силах.

"З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандата. Тобто в нас уже 401 людина в парламенті, ще одного ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 осіб. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення, – ред.) із 400 дуже важко збирати, чесно кажучи", – заявив тоді Арахамія.

Також, за його словами, у Верховній Раді вирішили не давати голосів за складання мандатів, крім випадків, коли депутат просить про звільнення за медичними показниками.

Джерело "Української правди" сказало, що "всі втомилися від війни", а також з'явилося багато жорстких обмежень, наприклад, неможливість виїхати у відрядження: "По-третє, депутати не впливають на процеси в державі, а тому не бачать своєї ролі в Раді і сенсу бути там".

Нагадаємо, екснардеп від проросійської партії Віктор Медведчук, якого звинувачують в держзраді нині знаходиться на території країни-агресорки та в публічному полі звинувачує Україну в небажанні завершити війну. Втім, не полишає надій і повернутися в Україну. Зокрема, він через українські суди хоче повернути собі громадянство, мандат і гроші.

Читайте також:
Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні Рада розгляне законопроєкт про економічне бронювання у серпні-вересні
Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина Немає законодавства, котре обмежувало б поїздки народних депутатів за кордон під час виконання своїх обов'язків, - нардепка Федина
Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП Рада пішла на канікули, однак збереться, коли треба буде проголосувати за заборону УПЦ МП
Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень Нардепи декриміналізували крадіжки вартістю до 3028 гривень