USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Зарплата військовим до 200 тис. гривень на місяць, синхронізація усіх зусиль й аудит ЗСУ: Теми розмов Зеленського на зустрічі зі "слугами"

Разом з тим джерела ЗМІ відмовилися переказувати ключові меседжі президента, посилаючись на чутливість такої інформації
Зеленський
Володимир Зеленський, президент України
Джерело: Володимир Зеленський

Зарплата військовим, які на "нулі", – до 200 тис. гривень на місяць, синхронізація усіх зусиль та аудит ЗСУ. Такі теми звучали на закритій зустрічі президента України Володимир Зеленського з фракцією "Слуга народу".

Зокрема, глава держави розпорядився збільшити зарплату військовим до 200 тисяч гривень на місяць.

"Сьогодні, 21 лютого, під час вечірньої зустрічі президент сказав, що військовим, які на передовій вже два роки, необхідно підняти зарплатню до 200 тисяч гривень", – розповів нардеп-"слуга", заступник комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін.

Водночас Зеленський зазначив, що нині проходить аудит в Збройних силах України.

"А новий головком ЗСУ вже знайшов тисячі військових, які жодного разу не були у зоні бойових дій. Їх зараз будуть активно залучати", – додав співрозмовник ТСН на умовах анонімності.

Також український лідер закликав народних депутатів до єдності.

"На зустрічі не було нічого надзвичайного. Але президент звернувся до всіх, щоб ми всі трималися купи. Бо росіяни активно думають над тим, щоб дестабілізувати парламент і зробити так, щоб вже умовно з травня цілі фракції не виходили на роботу. Це буде частиною великої інформаційної кампанії проти нього, що начебто він вже нелегітимний", – вказало джерело.

Крім того, за словами двох співрозмовників Forbes, глава держави прокоментував стан речей на фронті, ситуацію з допомогою міжнародних партнерів, посилення парламентської дипломатії, євроінтеграції (ймовірно, йдеться про участь нардепів у комунікації з партнерами, – ред. ), події на кордоні з Польщею.

Разом з тим джерела відмовилися переказувати ключові меседжі Зеленського, посилаючись на чутливість такої інформації.

"Просто нардепи давно не бачили президента, тож просто поспілкувалися. Немає про що розповідати", – заявив нібито про відсутність конкретики один з нардепів.

Раніше підсумки зустрічі підбив і голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Політик зазначив, що мета зустрічі – синхронізація усіх зусиль і посилення окремих напрямків роботи.

"У цьому немає нічого нового, такі стратегічні сесії ми проводили щороку і до повномасштабного вторгнення. Це нормальна практика для всіх великих команд", – пояснив Арахамія.

Новини за темою: У "Слузі народу" пропонують відправляти депутатів і чиновників у військові навчальні центри

Додамо

Зустріч з фракцією була першою з моменту повномасштабного російського вторгнення.

ЗМІ стверджують, що захід пройшов у непростий момент для коаліції, яка вже тривалий проміжок часу не може самостійно дати голоси за важливі для влади закони.

Напередодні зустрічі в медійному просторі ширилися чутки про ймовірну можливість кадрових змін у Кабінеті міністрів. Зокрема, про це писав нардеп від опозиції Ярослав Железняк.

Також ми повідомляли, що 17 лютого президент Зеленський виступив на головній сцені Мюнхенської конференції з безпеки у Німеччині. Основне послання, яке він адресував європейським лідерам, – 2024 рік повинен стати початком повного світовідновлення.

Ключові заяви з конференції ми зібрали тут.

Читайте також:
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть
Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist Україна, ймовірно, зможе піти у серйозний контрнаступ у 2026-му або 2027 році, – The Economist