USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

У Грузії відмовляються підкорятися закону про "іноагентів". Там вже анонсували новий масштабний протест

Нова акція протесту відбудеться на початку наступного місяця
Грузія_4
Грузія, протести проти закону про іноагентів
Джерело: відкриті джерела

Новий масштабний мітинг проти ухваленого парламентом Грузії закону про "іноагентів" відбудеться в Тбілісі 2 червня о 20:00 за місцевим часом. Про це пише "Эхо Кавказа".

Анонс нової акції зробив її учасник, поет Раті Амаглобелі. Протестувальники зберуться на площі Першої Республіки.

"2 червня о 8-й годині ми знову зберемося на площі Республіки і продовжимо боротьбу", – сказав він.

У Грузії відмовляються підкорятися закону

Неурядові організації Грузії повідомляють, що не будуть підкорятися закону про "іноагентів". Таку заяву зробили на масштабній протестній акції в Тбілісі після того, як парламент подолав вето президента, пише NewsGeorgia.

"Грузинський народ твердо захищає і захищатиме своє європейське майбутнє і ніколи не змириться з життям під російським чоботом. Російський закон не працюватиме в нашій країні! Він залишиться папірцем, якому ніхто не буде підкорятися!" – йдеться в заяві.

Новини за темою: США можуть запропонувати Грузії безпекову допомогу, якщо країна відмовиться від антизахідного курсу, – ЗМІ

Неурядові організації зазначають, що ухвалення закону створює загрозу економіці. Тому в громадянському суспільстві мають намір продовжувати протест доти, доки закон не буде скасовано, попри спроби "залякування спецназом і побиття".

Закон про іноагентів

Вчора парламент Грузії подолав вето президента Саломе Зурабішвілі й остаточно ухвалив закон "Про прозорість іноземного впливу". Згідно з Конституцією Грузії, тепер закон протягом трьох днів передається президенту. Зурабішвілі протягом п'яти днів має підписати й опублікувати його.

Якщо вона відмовиться від підписання, закон у п'ятиденний термін підпише й опублікує голова парламенту Шалва Папуашвілі.

Дуже багато громадян Грузії виявилися незгодні з такою ідеєю влади. У зв'язку з чим президентка Саломе Зурабішвілі закликала громадян зібрати підписи для проведення референдуму.

Читайте також:
Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні Зеленський підписав закон про статус англійської мови в Україні
Зеленський підписав закон про автоцивілку: Страхові суми підвищаться Зеленський підписав закон про автоцивілку: Страхові суми підвищаться
Молодь отримає по 908 гривень на книги, а книгарні – субсидії: Хто може скористатись та коли Молодь отримає по 908 гривень на книги, а книгарні – субсидії: Хто може скористатись та коли
ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про "іноагентів"