USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55

У Грузії протестувальники проти закону про "іноагентів" знову вийшли на вулиці: Є сутички. Відео

Поліція вже застосувала сльозогінний газ і привела в готовність водомети
Протести в Грузії 30 квітня
Джерело: скріншот

У грузинському Тбілісі у вівторок, 30 квітня, протестувальники проти закону про "іноагентів" знову вийшли до стін парламенту. Там уже фіксують сутички, а поліція застосувала спецзасоби. Про це повідомляють "Новини Грузії".

За інформацією видання, протестувальники спробували заблокувати вихід парламенту, унаслідок чого депутати правлячої партії "Грузинська мрія" вже близько години не можуть покинути будівлю.

Періодично між учасниками акції та співробітниками МВС відбуваються сутички. Поліція застосувала сльозогінний газ і привела в готовність водомети, але ще не використала їх.

Новини за темою: Для "нормалізації відносин" Грузія має випустити з в'язниці Міхеїла Саакашвілі, – Арахамія

Протести в Грузії

Як відомо, два тижні тому грузинський парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт про "іноземних агентів", який грузинська опозиція називає проросійським. І справді, у РФ існує такий закон, за допомогою якого путінський режим придушує права інакомислячих.

Дуже багато громадян Грузії виявилися незгодні з такою ідеєю влади. Дії парламенту викликали хвилю протестів у Тбілісі. Учасники акцій закликають не голосувати за закон у другому читанні.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі вже заявила, що ветує закон, якщо його схвалить парламент.

Крім того, Європарламент ухвалив резолюцію щодо скандального закону про "іноагентів", який було ухвалено в Грузії в першому читанні. Там зазначили, що закон може стати каменем спотикання на шляху Грузії в європейську сім'ю.

Водночас частина європейських політиків заявили, що на тлі ухвалення цього закону Грузія віддаляється від вступу до Євросоюзу.

Читайте також:
США можуть запропонувати Грузії безпекову допомогу, якщо країна відмовиться від антизахідного курсу, – ЗМІ США можуть запропонувати Грузії безпекову допомогу, якщо країна відмовиться від антизахідного курсу, – ЗМІ
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку Перекриті дороги та затримані мітингарі: Вірмени на протестах закликають уряд прем'єра Пашиняна піти у відставку
Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про Президентка Грузії запропонувала відкласти дату набуття чинності закону про "іноагентів"