USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 6 4 6 0 (+1160)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Померла зірка італійського кіно Джина Лоллобріджіда

Акторці було 95 років
Джіна Лолобріджіда
Джерело: відкриті джерела

Всесвітньо відома зірка італійського кінематографа актриса Джина Лоллобріджіда померла у віці 95 років в Італії.

Вона народилася 1927 року в Субіако в сім'ї майстрів-меблярів. В юності їй неодноразово надходили пропозиції щодо зйомок в кіно, проте вона відмовлялася, оскільки це її на той момент не цікавило. Однак згодом все ж почала зніматись у фільмах, правда, в епізодичних ролях.

Кінокар'єра

Першою її помітною роллю став французький фільм "Фанфан-Тюльпан" (1952). Її партнером по зйомкам був відомий кіноактор Жерар Філіп.  

Пізніше вона знялася в "Соборі Паризької Богоматері" в ролі Есмеральди. А картина "Хліб, кохання та фантазія" (1953) принесла їй міжнародне визнання, оскільки фільм було нагороджено британською премією BAFTA і "Срібним ведмедем" у Берліні. 

Джина Лоллобріджіда знімалась і в голівудських фільмах, зокрема, у картині Джона Х'юстона "Посрами диявола" поруч із всесвітньо відомим Хамфрі Богартом.

Фотографування

На початку 70-х років кінокар'єра Лоллобріджіди пішла на спад. Тож вона з ентузіазмом перемикнулася на фотографування. Пізніше акторка опублікувала кілька фотоальбомів із портретами знаменитостей, серед яких – Генрі Кісінджер, Юрій Гагарін, Грейс Келлі та багато інших.

Політика

У 1999 році несподівано для всіх Джина Лоллобріджіда заявила про наміри балотуватися до Європейського парламенту. Однак безуспішно.

У серпні 2022 року 95-річна Джина Лоллобріджида знову заявила про своє бажання повернутися в політику і балотуватися в сенат від альянсу "Суверенна і народна Італія".

У 2018 році актриса удостоєна зірки на Алеї слави в Голлівуді.

Нагадаємо, видатний грузинський співак та актор Вахтанг Кікабідзе помер на 85-му році життя.

Теги: смерть
Читайте також:
Помер відомий український письменник і публіцист Дмитро Капранов Помер відомий український письменник і публіцист Дмитро Капранов
Помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара Помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара
У Кривому Розі підліток помер після видалення зуба в одній зі стоматологій: Розпочато розслідування У Кривому Розі підліток помер після видалення зуба в одній зі стоматологій: Розпочато розслідування
У США засудженого вперше стратили за допомогою азоту. В ООН прирівнюють це до тортур У США засудженого вперше стратили за допомогою азоту. В ООН прирівнюють це до тортур