USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара

Останнім часом Хмара тяжко хворів
Герой України, політик Степан Хмара
Джерело: Степан Хмара / Facebook

У віці 86 років помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара. Про це у Facebook повідомила його дружина Роксолана Хмара.

"Не хочу в це повірити. Не хочу це писати. Мій найдорожчий чоловік помер. Усе", – написала вона.

Варто зазначити, що останнім часом Степан Хмара тяжко хворів.

"Ми всі робили все що могли і навіть більше. Ми так хотіли, щоб він був із нами, коли проголосять нашу Перемогу", – ідеться в повідомленні дружини.

Біографія Степана Хмари

Степан Хмара народився 12 жовтня 1937 року у селі Бобятин Львівської області. Вищу освіту він здобув у Львівському медичному інституті за спеціальністю "стоматолог".

Пізніше він почав брати участь у випуску підпільного часопису "Український вісник" і займався розповсюдженням самвидаву, а вже 1975 року його вперше спробували заарештувати, але тоді справу було закрито за відсутністю доказів.

Через п'ять років Хмару все ж заарештували і засудили до семи років позбавлення волі та п'яти років заслання за статтею "антирадянська агітація і пропаганда".

Навесні 1990 року Степан Хмара вперше був обраний депутатом Верховної Ради України. Потім двічі обирався до парламенту другого і четвертого скликання.

У 2006 році Степану Хмарі було присвоєно звання Героя України з удостоєнням Ордена Держави "За визначні особисті заслуги в боротьбі за відродження незалежності української державності, прихильність ідеалам свободи і демократії".

Нагадаємо, у віці 75 років померла українська співачка Ніна Матвієнко.

Читайте також:
Тіло хлопця, який вчора зірвався з тролея у Києві, знайшли Тіло хлопця, який вчора зірвався з тролея у Києві, знайшли
У Києві на атракціоні загинув 20-річний хлопець У Києві на атракціоні загинув 20-річний хлопець
Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху Казахстанський журналіст-опозиціонер Айдос Садиков помер у лікарні після замаху
Смерть чоловіка в ТЦК на Житомирщині: ТСК вимагатиме звільнення кервництва військкомату після трагедії Смерть чоловіка в ТЦК на Житомирщині: ТСК вимагатиме звільнення кервництва військкомату після трагедії