USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара

Останнім часом Хмара тяжко хворів
Герой України, політик Степан Хмара
Джерело: Степан Хмара / Facebook

У віці 86 років помер Герой України, дисидент і політик Степан Хмара. Про це у Facebook повідомила його дружина Роксолана Хмара.

"Не хочу в це повірити. Не хочу це писати. Мій найдорожчий чоловік помер. Усе", – написала вона.

Варто зазначити, що останнім часом Степан Хмара тяжко хворів.

"Ми всі робили все що могли і навіть більше. Ми так хотіли, щоб він був із нами, коли проголосять нашу Перемогу", – ідеться в повідомленні дружини.

Біографія Степана Хмари

Степан Хмара народився 12 жовтня 1937 року у селі Бобятин Львівської області. Вищу освіту він здобув у Львівському медичному інституті за спеціальністю "стоматолог".

Пізніше він почав брати участь у випуску підпільного часопису "Український вісник" і займався розповсюдженням самвидаву, а вже 1975 року його вперше спробували заарештувати, але тоді справу було закрито за відсутністю доказів.

Через п'ять років Хмару все ж заарештували і засудили до семи років позбавлення волі та п'яти років заслання за статтею "антирадянська агітація і пропаганда".

Навесні 1990 року Степан Хмара вперше був обраний депутатом Верховної Ради України. Потім двічі обирався до парламенту другого і четвертого скликання.

У 2006 році Степану Хмарі було присвоєно звання Героя України з удостоєнням Ордена Держави "За визначні особисті заслуги в боротьбі за відродження незалежності української державності, прихильність ідеалам свободи і демократії".

Нагадаємо, у віці 75 років померла українська співачка Ніна Матвієнко.

Читайте також:
Помер відомий український письменник і публіцист Дмитро Капранов Помер відомий український письменник і публіцист Дмитро Капранов
У Кривому Розі підліток помер після видалення зуба в одній зі стоматологій: Розпочато розслідування У Кривому Розі підліток помер після видалення зуба в одній зі стоматологій: Розпочато розслідування
У США засудженого вперше стратили за допомогою азоту. В ООН прирівнюють це до тортур У США засудженого вперше стратили за допомогою азоту. В ООН прирівнюють це до тортур
Зупинилося дихання: На Рівненщині в стоматкабінеті померла жінка Зупинилося дихання: На Рівненщині в стоматкабінеті померла жінка