USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Полтавщина випередила більшість областей за темпами дерусифікації

В українському суспільстві зростає ненависть до всього, що пов'язано з країною-окупантом
декомунізація в Полтаві
Демонтаж пам'ятника Пушкіну в Полтаві
Джерело: Декомунізація. Україна.

Полтавська область разом з Харківською опинилися на п’ятому місці у всеукраїнському рейтингу з демонтованих російських та радянських символів. Це стало відомо зі статистики, яку підготував громадський проєкт "Деколонізація. Україна".

"Усього з початку повномасштабного вторгнення в зазначених областях прибрали понад 100 об’єктів, що стали імперськими та радянськими маркерами у селах та містах", – йдеться у повідомленні. 

Статистика регіонів
Джерело: Декомунізація. Україна.

До статистики від проєкту увійшли демонтовані пам'ятники, погруддя та меморіальні дошки, які були розміщені в публічному просторі областей за часів радянської окупації. Раніше монументи прославляли російських діячів та події того історичного періоду.

Нагадаємо, війна в Україні триває з 2014 року. 24 лютого 2022 року відбулося повномасштабне вторгнення РФ на територію України. Тому не дивно, що в українському суспільстві зростає ненависть до всього, що пов'язано з країною-окупантом.

Так, 9 квітня 2015 року Верховна Рада України ухвалила чотири закони про декомунізацію. ​21 травня того ж року прийняті закони набрали чинності. Тоді розпочалася масштабна реформа декомунізації, наслідком якої є очищення публічного простору від тоталітарної символіки, відхід від радянського минулого.

А 21 березня цього року Верховна Рада ввела в Україні заборону на присвоєння географічним об’єктам назв, які так чи інакше пов'язані з Росією.

Новини за темою: Декомунізація дат: Чому Київщина змінила дату свого заснування та закликала інші області зробити те ж?

У Харкові прощаються з усіма московськими назвами
Джерело: Декомунізація. Україна.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Росіяни на Харківщині перейшли до нової тактики, яка могла призвести до великих втрат, – ISW Росіяни на Харківщині перейшли до нової тактики, яка могла призвести до великих втрат, – ISW
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові