USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50
Втрати росіян: 6 7 4 2 7 0 (+1420)
USD
НБУ
41.23
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.91
Готівка
45.50

РФ планує підійти ближче до Харкова: Ворог перегруповує війська

У свою чергу, українські сили нещодавно відновили обмежені позиції у Вовчанську
Окупанти, армія РФ, російські військові

Армія РФ

Джерело: відкриті джерела

У РФ нова ціль – відсунути українські сили від міжнародного кордону з Бєлгородською областю та підійти до міста Харкова. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Зазначається, що для цього російське військове командування проводить перегрупування військ. Зокрема, ворог перекинув штурмові групи 155-ї окремої морської піхотної бригади (ТОФ) і 18-ї мотострілецької дивізії (11-й армійський корпус (АК) Ленінградського військового округу (ЛВО) з Мороховця і Красного (обидва) для ведення наступальних дій у районі Глибокого.

У районі Вовчанська окупанти готують до подальших наступальних дій десантно-штурмові групи 138-ї окремої мотострілецької бригади (6-а загальновійськова армія) і 153-ї мотострілецької дивізії (47-ма танкова дивізія).

Яка ситуація у ЗСУ?

Джерело повідомило ISW, що у свою чергу, українські сили провели локалізовані контратаки на північ і північний схід від міста Харкова 13 і 14 липня і нещодавно відновили обмежені позиції у Вовчанську. Зокрема, Україна відкинула частини 245-го мотострілецького полку РФ (47-а танкова дивізія, 1-а гвардійська танкова армія, Московський військовий округ) від Сотницького Козачка (на північний захід від міста Харкова).

Крім того, на окремих ділянках харківського фронту російські війська не можуть евакуювати поранених, через що епідеміологічна ситуація погіршується.

Джерело: Institute for the Study of War (ISW)

Які прогнози?

Аналітики наводять слова російського блогера, який стверджує, що Північне угруповання військ РФ, яке відповідає за наступ на харківському напрямку, налічує лише 30-70 тис. військовослужбовців – цього недостатньо для повноцінного прориву української оборони на глибину 40 м. км.

Ситуація на Харківському напрямку

Нагадаємо, вже декілька місяців російські окупанти намагаються прорвати оборону України на кордоні з Харківською областю. Попри те що ворог зміг просунутися в прикордонні населені пункти, українська армія продовжує утримувати позиції.

Нещодавно Збройні сили України відбили в росіян свої втрачені позиції на півночі Харківської області та на лінії Куп'янськ – Сватово – Кремінна. 
Читайте також:
Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта Чи буде мобілізація з 18 років, – думка експерта
Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт Чи закінчиться війна у 2025 році та на яких умовах? – експерт
Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА Міноборони сертифікувало першу приватну школу операторів БпЛА
Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів Україна закликає Міжнародну морську організацію прибути в Одесу через російські обстріли портів