USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90
Втрати росіян: 6 6 0 4 7 0 (+1250)
USD
НБУ
41.22
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.52
Готівка
45.90

На Харківщині вирішили посилити заходи з протидії ДРГ, – МВС

Наразі ворог продовжує спроби прориву української оборони на Харківському напрямку
ЗСУ дрони
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Харківській області вирішили посилити заходи з протидії диверсійно-розвідувальним групам росіян. Про це повідомив глава Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко в Telegram.

Він розповів, що під час робочої поїздки на Харківщину провів нараду, де особливу увагу приділили протидії диверсійно-розвідувальним групам ворога.

"Наші підрозділи постійно виявляють і дають відсіч російським диверсантам. Для посилення контролю прикордонники облаштовують додаткові спостережні пости, збільшено кількість груп реагування", – заявив Клименко.

Новини за темою: РФ готувала чергову атаку та прорив до околиць Харкова: Їй допомагав житель міста

Міністр розповів, що на Харківщині відвідав прикордонні громади, які потерпають від обстрілів.

"Ворог б'є по населених пунктах, щоб залякати цивільних. Але ні удари артилерії, ні вилазки диверсантів не змусять нас відступити", – наголосив він.

Ситуація на Харківському напрямку

Як повідомляє Генштаб, у Харківській області російські окупанти тричі атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Стариці, Липців і Вовчанська. Дві атаки відбито, одна – триває.

Водночас на Куп'янському напрямку противник сім разів штурмував позиції ЗСУ в районах Степової Новоселівки, Піщаного, Синьківки, Стельмахівки та Андріївки. Три бойові зіткнення досі тривають.

"Українські воїни стійко тримають оборону", – зазначають у Генштабі.

Нагадаємо, вже декілька місяців російські окупанти намагаються прорвати оборону України на кордоні з Харківською областю. Попри те що ворог зміг просунутися в прикордонні населені пункти, українська армія продовжує утримувати позиції.

Нещодавно Збройні сили України відбили в росіян свої втрачені позиції на півночі Харківської області та на лінії Куп'янськ – Сватово – Кремінна. 
Читайте також:
ЗСУ могли уразити на аеродромі ЗСУ могли уразити на аеродромі "Борисоглєбськ" рідкісні авіаційні боєприпаси
За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні За рік боїв під Вугледаром Росія втратила більше елітних воїнів, ніж за 10 років у Чечні
Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця Підрив А-50: Суд в Білорусі засудив до 25 років в'язниці українця
Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід Фейкова інвалідність для військовозобов'язаних в Харкові коштувала 29 тис. доларів: Першій підозрюваній обрали запобіжний захід