USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Поляки тимчасово припинили блокаду одного з пунктів пропуску на кордоні з Україною

Біля решти пунктів пропуску з польського боку протестувальники продовжують обмеження руху вантажівок
Кордон

Польща заявить до ЄС зміни про транспортний безвіз з Україною

Джерело: відкриті джерела

Польські протестувальники тимчасово припинили блокування пункту пропуску "Устигул – Зосін" на кордоні з Україною з нагоди річниці повномасштабного вторгнення Росії. Про це повідомляє Західне управління ДПСУ.

"Польські протестувальники тимчасово зупинили блокування ПП "Зосін – Устилуг" у зв'язку з річницею початку війни в Україні. 24 лютого пропуск вантажних та легкових транспортних засобів у зазначеному пункті перетину здійснюється встановленим порядком на в'їзд та виїзд", – йдеться у дописі.

При цьому біля решти пунктів пропуску з польського боку протестувальники продовжують обмеження руху вантажних транспортних засобів.

Водночас Мінінфраструктури повідомляє, що на польській залізничній станції Дорогуськ втретє пошкодили українську агропродукцію.

Новини за темою: Протести на польсько-українському кордоні: Які кроки роблять уряди двох країн задля вирішення конфлікту

У день другої річниці повномасштабного російського вторгнення близько дев'ятої ранку невідомі пошкодили вантажні вагони з бобами.

"Системне знищення української агропродукції схоже на сплановані диверсії. Наша країна обороняється і виживає також завдяки фермерам. Тож ті, хто скоїв ці злочини, точно не зацікавлені в українському мирі та перемозі цивілізованого світу. Ми закликаємо правоохоронні органи Польщі дати негайну реакцію", – прокоментував віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Ситуація на польсько-українському кордоні

20 лютого польські фермери почали великий протест по всій території Польщі, зокрема на кордоні з Україною.

За цей час стались кілька інцидентів із висипанням українського зерна та блокуванням пасажирського руху на кордоні.

Нагадаємо, з листопада 2023 року поляки періодично влаштовують блокади на кордоні з Україною. Протести почали перевізники, нині підхопили фермери, а 19 лютого 2024 року мітингарі заблокували шість пропускних пунктів, на що українці теж дали свою відповідь.

Неодноразово від урядовців лунали закиди урегулювати конфлікт позитивно для обох сторін – України та Польщі.

Проте вчора керівник апарату польського прем'єр-міністра Дональда Туска Ян Грабець заявив, що Польща та Україна далекі від угоди щодо імпорту української сільськогосподарської продукції, заблокованої на кордоні польськими фермерами-протестувальниками.

Читайте також:
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року Рекордні понад 74 тисячі ФОПів відкрили в Україні від початку року