USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Північна Корея за пів року передала РФ 1,6 млн снарядів, – ЗМІ

З серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до Росії прибуло понад 74 тисяч метричних тонн вибухівки
Путін і Кім Чен Ин
Путін і Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

Північна Корея могла протягом пів року передати Росії близько 1,6 млн артилерійських боєприпасів. Про це пише The Washington Post.

Видання проаналізувало дані, отримані некомерційною організацією з питань глобальної безпеки C4ADS. Вони свідчать, що з серпня 2023 року по січень 2024 року з КНДР до Росії прибуло понад 74 тисяч метричних тонн вибухівки. Вантажі були розподілені з двох портів на Далекому Сході Росії до 16 об'єктів переважно вздовж західних кордонів країни поблизу України.

Ця вага дорівнює близько 1,6 млн артилерійських снарядів того типу, який Росія використовувала у війні проти України. За інформацією C4ADS, на об'єктах, куди прибули вантажі, було зазначено, що це боєприпаси, хоча в документації вони називаються вибуховими речовинами.

Як зазначає WP, Росія, чиї запаси боєприпасів вичерпується, покладається на своїх небагатьох союзників, тоді як ізольована Північна Корея шукає способи заробити гроші. Договір "всеосяжне партнерство" між російським та північнокорейським диктаторами дає формальні підстави для постачань боєприпасів із КНДР в Росію. Видання додає, що Кім Чен Ин забезпечує найсильнішу підтримку Володимиру Путіну серед всіх світових лідерів.

Раніше українська розвідка заявила, що КНДР постачає Росії артилерійські боєприпаси. Крім того, Північна Корея надала російській армії ракети. Україна встановила, що окупанти вже застосовували їх, зокрема для ударів по Харкову.

Днями російський диктатор Володимир Путін поїхав до КНДР, де зустрівся з Кім Чен Ином. Там уклав договір про стратегічне партнерство з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. ЗМІ пишуть про військовий альянс, оскільки документ передбачає взаємний захист.

Читайте також:
Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець Понад 14 тисяч громадян України незаконно утримує Росія, – Лубінець
Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою Біль, страх, тривога, травми. Що таке ПТСР, як його розпізнати та куди звернутися за допомогою
Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію з визнанням дій РФ геноцидом українського народу
На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН На території України знайшли уламки ракет, які належать Північній Кореї, - рада безпеки ООН