USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Росія та КНДР можуть планувати військову провокацію перед виборами у США, – ЗМІ

Адміністрація Байдена стурбована тим, що посилення військового альянсу між Путіним і Кім Чен Ином може розширити ядерний потенціал Пхеньяна
Путін і Кім Чен Ин
Путін і Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

Росія та Північна Корея можуть готувати масштабну військову провокацію у жовтні, незадовго до початку президентських виборів у Сполучених Штатах Америки. Про це повідомляє NBC News.

Американські чиновники готуються до того, що КНДР може вдатися до найбільш провокаційних військових дій за останнє десятиліття напередодні президентських виборів у США. Імовірно, що такі дії можуть бути здійснені за наполяганням Путіна.

За їхніми словами, час провокації може бути розроблений таким чином, щоб викликати хвилювання в іншій частині світу, коли "американці вирішуватимуть, відправляти президента Джо Байдена чи колишнього президента Дональда Трампа у Білий дім".

"Ми не сумніваємося, що Північна Корея буде вдаватися до провокацій цього року. Питання лише в тому, наскільки ескалаційними вони будуть", – заявив представник американської розвідки. 

Варто зазначити, що представники американської розвідки звинуватили Москву у втручанні у вибори у 2016 році, щоб сприяти обранню Трампа. Адміністрація Байдена мала напружені відносини з Росією, які зовсім зруйнувалися після її вторгнення в Україну у 2022 році.

Адміністрація президента Джо Байдена все більше стурбована тим, що посилення військового альянсу між президентом РФ Володимиром Путіним і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином може значно розширити ядерний потенціал Пхеньяна та посилити напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Оскільки найближчими тижнями очікується, що російський диктатор відвідає Північну Корею і зустрінеться з Кімом Чен Ином, офіційні особи Сполучених Штатів вважають, що вони зміцнять нову угоду щодо розширення передачі військових технологій Пхеньяну.

Альянс Росії та КНДР

Представники американської розвідки вважають, що Путін надає Північній Кореї технології атомних підводних човнів і балістичних ракет в обмін на постачання Пхеньяном боєприпасів для війни проти України. КНДР передає РФ більше озброєнь, ніж Європа Україні, включаючи мільйони артилерійських снарядів.

Офіційні особи також стурбовані тим, що Росія може допомогти Північній Кореї завершити останні кроки, необхідні для розміщення її першого підводного човна, здатного запустити ядерну ракету. 

Чиновники також стурбовані тим, що Москва може допомогти Пхеньяну зробити останні кроки, необхідні для спуску на воду першого підводного човна, здатного запустити ядерну ракету. 

Більше про вибори у США

Президентські вибори у Сполучених Штатах Америки заплановані на початок листопада. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають бути офіційно підраховані до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Тим часом ЗМІ зазначають, що Росія вже поширює дезінформацію напередодні виборів у США цього року. Для цього використовують фейкові акаунти і ботів, щоб завдати шкоди президенту Джо Байдену і його колегам-демократам.

Читайте також:
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область Росія продовжує скидати авіабомби на своїй території: Найбільше потерпає Бєлгородська область
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, – МВФ
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога