USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Кім Чен Ин відправив Росії майже п'ять мільйонів артилерійських снарядів

Наступного тижня російський диктатор Володимир Путін проситиме про ще більшу кількість снарядів
КНДР ракета

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин відправив у Росію щонайменше 10 тисяч морських контейнерів, які можуть містити до 4,8 мільйона артилерійських снарядів, щоб допомогти атакувати Україну. Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шин Вон Сік, передає Bloomberg.

Крім того, зазначається, що наступного тижня російський диктатор Володимир Путін проситиме про ще більшу кількість снарядів.

Зазначається, що про відправлені боєприпаси Путін домовлявся з Кім Чен Ином під час зустрічі у вересні. А їхня кількість, ймовірно, набагато перевершила те, що було відправлено США та Європейським Союзом Україні. Це і дозволило окупантам атакувати Україну.

В обмін на боєприпаси Росія надіслала до Північної Кореї технології, щоб допомогти їй розгорнути низку розвідувальних супутників, а також звичайну зброю, таку як танки та літаки.

Путін їде до КНДР

За даними ЗМІ, Путін планує візит до Північної Кореї та В’єтнаму вже у червні. Зазначимо, що за час свого президентства впродовж 24 років Путін лише один раз відвідував з візитом Північну Корею – у липні 2000 року. Тоді він зустрічався ще з попереднім лідером КНДР Кім Чен Іром.

Росія б’є по Україні ракетами з КНДР

Наприкінці лютого Служба безпеки України задокументувала факти повітряних атак РФ на цивільну інфраструктуру України із застосуванням далекобійного озброєння Північної Кореї. Йшлося про балістичні ракети типу Hwasong-11 (KN-23/24), які виробляються на території КНДР

Фахівці дослідили уламки 21 із приблизно 50 північнокорейських балістичних ракет, запущених Росією в період з кінця грудня 2023 року по кінець лютого, щоб оцінити загрозу від співпраці Москви з Пхеньяном. Приблизно половина цих ракет не долетіли до цілей, адже вибухнули ще у повітрі.

Близько 50 ракет було запущено із західних областей Росії – Бєлгородської, Воронезької та Курської.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом