USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Переважна більшість парафіян УПЦ МП виступають за повний розрив відносин із Москвою, – релігієзнавець

Відповідно, вони виступають за самостійний шлях розвитку
Києво-Печерська лавра_3
Джерело: Уніан

Більшість парафіян Української православної церкви Московського патріархату виступають за повний розрив стосунків із Москвою і за самостійний шлях розвитку. Про це в ефірі UWN розповів релігієзнавець Юрій Чорноморець.

"Відповідно, якщо ми беремо статистику, то 74% з цих вірян виступають за повний розрив відносин УПЦ з Москвою. Відповідно – за самостійний шлях розвитку. Їх підтримують в цьому прагненні половина священства, що вже є дуже хорошим (результатом, – ред.)", – сказав він.

Чорноморець зазначив, що проблема навколо УПЦ МП полягає в тому, що керівництво цієї церкви не розриває стосунків із російською стороною.

Також він розповів, чого очікувати, якщо парламент ухвалить рішення заборонити Московський патріархат в Україні.

"Якщо ми на сьогоднішній момент дійсно вживаємо радикальних заходів щодо самої організації... наприклад, ухвалюємо законопроєкт, який лежить у Верховній Раді від Кабінету міністрів про те, що в Україні заборонено Московський патріархат... ми, відповідно, маємо таку ситуацію, якщо при цьому керівництво притягують до відповідальності, що всі пересічні священники, віряни, вони отримують свободу для самовизначення, і держава повинна забезпечити повністю свободу для самовизначення", – зазначив експерт.

Раніше

Шевченківський суд Києва обрав запобіжний захід колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу. Йому призначено двомісячний цілодобовий домашній арешт.

Читайте також:
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ