USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Посли Євросоюзу погодили відправку заморожених російських активів Україні

За кордоном заморожено близько 300 мільярдів доларів російських активів
Євросоюз

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Посли Європейського Союзу дійшли згоди щодо останнього кроку перед відправкою заморожених російських активів Україні. Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк в соцмережі X.

"Посли ЄС погодили останній крок – відправку арештованих надприбутків від російських державних активів, які заморожені в Європейському Союзі, до України", – написав журналіст.

Куди підуть гроші?

Як повідомляє головування Бельгії у Раді ЄС, "гроші підуть на підтримку відновлення та військової оборони України в умовах російської агресії".

Тепер рішення ще має фіналізувати Рада Європейського Союзу.

Заморожені російські активи за кордоном

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну низка країн-партнерів заарештувала державні активи Росії, які на той час перебували в їх країнах.

На початку року президент Володимир Зеленський розповів, що заморожені російські активи за кордоном становлять приблизно 300 мільярдів доларів і вони мають бути використані на підтримку України.

Ще у березні Євросоюз наполягав на виділенні Україні вже цього року до 3 млрд євро коштом прибутку, отриманого від заморожених активів Росії на тлі зниження економічної підтримки України з боку США. 

Також раніше ми повідомляли, що перший мільярд євро від заморожених активів РФ можуть виділити Україні влітку.

Читайте також:
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців