USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Морпіх із Маріуполя Лукач отримав квартиру на Київщині: Першою його гостею стала співачка Могилевська

Микола Лукач пробув у російському полоні 80 днів
Микола Лукач та Наталія Могилевська
Микола Лукач та Наталія Могилевська
Джерело: скріншот

Морпіх Микола Лукач став новим учасником програми "Вдома". Тепер він власник квартири на Київщині. Першою гостею в його квартирі стала співачка Наталія Могилевська. Про це повідомляє пресслужба громадської організації "Серце Азовсталі".

Могилевська привітала захисника з новосіллям та поспілкувалася з ним про плани на майбутнє за чашкою чаю.

"Дуже зворушливо і дуже приємно підтримувати наших хлопців. Мені здається, що такі історії – це казка, яких повинно бути якомога більше. Особливо сьогодні для наших захисників. І важливо, щоб люди не забували про наших героїв. Тому що війна стає статистикою. І ми повинні пам’ятати, що мова йде про долі конкретних людей. Втрачається зв’язок із власним серцем. І розуміння про те, що це доля людей. Конкретні хлопці і дівчата зараз стоять і віддають життя за нас, нашу свободу", – заявила співачка.

Що відомо про Миколу Лукача?

Портал "Український вартовий" повідомляє, що Микола родом із Закарпаття та повномасштабне вторгнення зустрів в Маріуполі у складі морської піхоти. Тримав оборону на комбінаті ім. Ілліча. У березні 2022 року в одному з боїв отримав мінно-вибухову травму. Захисник самостійно надав собі першу медичну допомогу, наклавши турнікет. Побратими евакуювали його в бункер, де лікарі змушені були ампутувати йому ногу без анестезії.

Невдовзі він потрапив у полон, де пробув майже 80 днів. На рідну землю Микола повернувся 29 червня 2022 року як важко поранений.

Далі була складна реабілітація. Після полону в захисника з’явилася мрія – відвідати Карпатські гори разом зі своїми друзями та подолати будь-які перешкоди на рівні з ними. Чоловік отримав спортивний протез від "Серця Азовсталі", що наблизило його до здійснення мрії. А тепер має і власну оселю.

"Мені розповіли про "Серце Азовсталі". Я одразу зателефонував. Сказав про свої плани на майбутнє. Що хочу бігати, хочу ще в армії послужити. Дуже хочу знову підкорити Говерлу. Вони мені допомогли з біговим протезом. Рінат Ахметов відгукнувся, почав нам допомагати. І це дуже приємно. А тепер ще й квартира – це початок нового життя", – розповів він.

Що відомо про програму "Вдома"?

Мета програми: створити умови для оборонців Маріуполя з інвалідністю на шляху до побудови їхнього майбутнього.

Отримати власну оселю могли захисники та захисниці, які захищали місто від 24 лютого до 20 травня 2022 року та отримали I або II групу інвалідності внаслідок боїв за Маріуполь. Квартири адаптовані під потреби людей з інвалідністю.

Читайте також:
Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме Електронний кабінет військовозобов'язаного з'явиться у травні в форматі застосунку: Як він працюватиме
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть