USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Німецькі компанії беруть участь у російській реконструкції Маріуполя, – ЗМІ

У розслідуванні фігурують компанії Knauf і WKB Systems
Драмтеатр Маріуполь_4
Джерело: відкриті джерела

Німецькі компанії беруть участь у реконструкції, яку Росія нібито проводить у Маріуполі. Про це повідомляє Tagesschau.

У розслідуванні наголошується на участі дочірньої компанії Knauf, що спеціалізується на виробництві будівельних матеріалів, у постачанні цих матеріалів на замовлення Міноборони Росії для проєкту в Маріуполі.

Також згадується участь фірми WKB Systems з Мюнстерланда, Північний Рейн-Вестфалія, у виробництві обладнання для будівництва ніздрюватого бетону, який також використовують у процесі відновлення Маріуполя.

Зазначається, що WKB Systems має бізнес-зв'язки з російським бізнесменом Віктором Бударіним, однак жодна з цих компаній не перебуває під санкціями.

Як відомо, наразі точної кількості загиблих мирних жителів під час штурму Маріуполя не встановлено. За інформацією про поховання, кількість може перевищувати 10 тисяч осіб. Місто було зруйноване, а зараз російські ЗМІ активно висвітлюють процес відбудови та будівництва в Маріуполі.

Зруйнований Маріуполь

Оборона Маріуполя почалася після повномасштабного російського вторгнення в Україну і тривала з 24 лютого по 20 травня 2022 року. З перших днів навали окупанти прицільним вогнем знищували об'єкти життєзабезпечення міста.

Жахливі наслідки штурму Маріуполя шокували весь світ. Якщо говорити про збитки, то, за словами мера міста Вадима Бойченка, для повноцінного відновлення тимчасово окупованого Маріуполя до стану, у якому він перебував до повномасштабного вторгнення Росії, знадобиться 20 років.

Місто, звичайно, можливо відновити, чого не можна сказати про людські життя. Згідно з аналізом організації Human Rights Watch (HRW), під час бойових дій у Маріуполі навесні 2022 року загинуло щонайменше вісім тисяч осіб, але реальна кількість жертв, очевидно, значно вища.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ