USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Перед судом постане священник УПЦ МП, який торгував зброєю та боєприпасами

Обвинувачений у вересні 2023 року продав два зенітних ракетних комплекси "Ігла", призначені для ураження повітряних цілей
Священник УПЦ МП у Херсоні торгував зброєю та боєприпасами
Священник УПЦ МП у Херсоні торгував зброєю та боєприпасами
Джерело: Херсонська обласна прокуратура

У Херсоні судитимуть священника Української православної церкви Московського патріархату, який торгував зброєю та боєприпасами. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

"За процесуального керівництва Херсонської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно священника однієї із місцевих церков УПЦ МП за фактом придбання, зберігання та збуту вогнепальної зброї і бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України)", – йдеться у дописі.

Слідство встановило, що обвинувачений у вересні 2023 року продав два зенітних ракетних комплекси "Ігла", призначені для ураження повітряних цілей, а також три порохових заряди до ручного протитанкового гранатомета. За це він отримав 3 тис. доларів.

Також правоохоронці встановили місцезнаходження ще двох схронів зі зброєю і боєприпасами. Серед виявленого – кулемет, автомат АК-74, порохові заряди, гранати, набої з магазинами різного калібру, штик-ножі.

Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.

Раніше

Нагадаємо, на Вінниччині настоятель храму УПЦ МП прославляв терористів із "ДНР" і намагався дискредитувати ЗСУ. Його викрили і вже повідомили про підозру. Тепер священнослужителю загрожує до п'яти років за ґратами.

В Україні 19 священникам Української православної церкви Московського патріархату припинено українське громадянство.

Крім того, стосовно 61-го священнослужителя УПЦ МП відкриті кримінальні провадження. Загалом суди вже винесли сім вироків стосовно окремих кліриків, які стали на бік ворога.

Читайте також:
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будувати метро на Виноградар, поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн грн Замість будувати метро на Виноградар, поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн грн
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду Мін'юст арештував майно ексголови Верховного суду