USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Папа Римський Франциск ушпиталений через респіраторну інфекцію

Застуда – далеко не єдина хвороба, що турбує понтифіка
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск

Джерело: відкриті джерела

Папа Римський Франциск ушпиталений на кілька днів для лікування респіраторної інфекції. Про це йдеться у заяві Ватикану, повідомляє The New York Times.

Речник Ватикану Маттео Бруні наголосив, що йдеться про звичайну застуду, а не COVID-19.

Чим хворіє 86-річний Папа Римський

Папа Франциск ще у молодості перехворів на важку форму пневмонії, після якої йому видалили частину легені. Тож респіраторні інфекції супроводжували його все життя.

Крім того, у понтифіка проблеми з колінами та радикуліт, які спричинили сильну кульгавість і в останні місяці часто змушували його користуватися інвалідним візком.

Влітку 2021 року він переніс серйозну операцію на кишечнику – йому видалили понад 33 сантиметри товстої кишки через запалення, що призвело до звуження кишечнику. Однак на початку січня він розповів, що проблеми з кишечником повернулися.

Також він має постійні проблеми через ішіас – запалення сідничного нерва, що викликає біль у спині, стегнах і ногах і змушує його ходити кульгаючи. Загострення хвороби неодноразово змушували його скасувати або скорочувати публічні виступи.

Зауважимо, що на початку свого понтифікату Франциск сказав, що бажає служити лише кілька років, і відтоді він неодноразово заявляв, що піде у відставку, якщо погіршення здоров’я унеможливить йому керувати церквою.

Найближчими днями Франциск планує розпочати насичену серію церемоній, включаючи Вербну неділю на цих вихідних, після якої підуть Страсний четвер, Велика п’ятниця, Пасхальна вігілія та Великдень 9 квітня.

До речі, Папа Римський Франциск був готовий приїхати до Києва, але тільки за умови, що другим пунктом цієї поїздки стане відвідування Москви. Проте Кремль на такий візит не згоден. 

Читайте також:
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?
В Україні зростає захворюваність на кашлюк В Україні зростає захворюваність на кашлюк
Папа Римський готовий відвідати Україну, але за умови поїздки до Москви, – посол Папа Римський готовий відвідати Україну, але за умови поїздки до Москви, – посол
"Ось що таке церква – з людьми": Зеленський різко відреагував на заяву Папи Римського