USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Про здатність зупинити російську агресію цієї осені, загрозу для Сумщини та втрати РФ у Курській області, – перші заяви Зеленського на "Рамштайні"

Президент України запропонував покласти край російській агресії вже цієї осені
Зеленський

Президент України Володимир Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський

Президент Володимир Зеленський взяв участь у засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині. Під час свого виступу глава української держави закликав партнерів посприяти у припиненні війни цієї осені, розповів про втрати росіян під час Курської операції та заявив, що нині загрози наступу для Сумщини з боку РФ немає.

Зокрема Зеленський під час свого виступу сказав, що союзники України можуть зробити так, щоб агресія Росії припинилися. Це потрібно зробити вже цієї осені.

"Давайте зробимо так, щоб ця осінь стала часом, коли закінчиться російська агресія. В такий спосіб, який відновить надійний міжнародний безпековий порядок. Ми повинні зробити це", – наголосив він.

Втрати РФ під час Курської операції

Упродовж першого місяця операції Збройних сил України (ЗСУ) на території Курської області Російська Федерація втратила приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими. Як відзначив президент, сьогодні рівно місяць від початку операції Сил оборони України на території Курської області, звідки російський диктатор Володимир Путін готувався розпочати нову офензиву (наступ, – ред.) проти Сум.

"Ми перевернули гру. І витискаємо війну на територію РФ завдяки нашому контрнаступу. Сьогодні ми контролюємо територію в понад 1300 квадратних кілометри у Курській області. Це включає зокрема понад сотню населених пунктів", – додав він.

За словами Зеленського, російські військові покинули значну частину території, коли побачили наближення українських бійців, інша ж частина була взята під контроль нашими силами в боях.

"Станом на зараз протягом першого місяця нашої операції російські війська втратили приблизно 6 тисяч солдатів убитими та пораненими лише у Курській області, а також десятки тисяч російських військ в інших зонах бойових дій", – уточнив глава держави.

Що чекає на Сумщину

За словами Зеленського, зараз не спостерігається загрози російського наступу на місто Суми. Загрозу вдалося відігнати завдяки діям українських військових.

"Завдяки нашим діям зараз немає жодної загрози, що Росія розпочне нову офензиву на нашу територію проти міста Суми, як це було у травні, коли Путін розпочав наступ проти нашого міста Харкова", – сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що також спостерігаються зміни у загальній ситуації у війні.

Днями головком ЗСУ Сирський заявив, що Курська операція успішна і це зменшило загрозу наступу ворога, адже РФ планувала нову атаку на Україну з Курщини, якби не наступальна операція українських воїнів.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP