USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Мені шкода, що Україна не може вдарити по Кремлю, – Зеленський

Глава держави зауважив, що західні партнери, серед яких є й Італія, бояться, що Україна буде використовувати західну зброю для ударів по РФ
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Президент Володимир Зеленський під час виступу на економічному форумі в Італії вкотре наголосив на потребі у далекобійних ударах по Росії. Зокрема, пошкодував, що Україна не може завдати удару по Кремлю.

Глава держави зауважив, що західні партнери, серед яких є й Італія, бояться, що Україна буде використовувати західну зброю для ударів по Кремлю.

"Мені шкода, що ми не можемо цього зробити", – сказав він.

Український лідер пояснив, що засоби дальнього ураження, які мають італійці та інші союзники, можуть долати відстань у близько 200 кілометрів. Однак цього недостатньо, вважає Зеленський і додає, що тому італійські виробники мають "старатися". Потім президент уточнив, що він жартує.

Водночас президент нагадав, що окупанти щомісяця скидають на Сході понад чотири тисячі авіабомб. І наразі немає вирішення цієї ситуації, адже росіяни не зупиняться. А й надалі знищуватимуть міста і села.

Удари КАБами вороги завдають з аеродромів, які розташовані на відстані у 100, 150, 300 кілометрів від українського кордону. І тому Україні потрібна далекобійна зброя, аби використати її проти військових об'єктів.

Слід зазначити, що очільник МЗС Італії днями заявив, що Італія проти використання своєї зброї для ударів по Росії. Антоніо Таяні сказав, що вони "не воюють із Москвою". Тому під час виступу на форумі "Амброзетті" Зеленський прокоментував цю заборону.

Нагадаємо, Україна упродовж всього повномасштабного вторгнення закликає ЄС та США закрити небо над Україною. Також просить дозволу на удари по російських військових об'єктах на території РФ.

Ще в липні президент України взяв участь у саміті Європейської політичної спільноти у Великій Британії. Там Зеленський закликав Захід дозволити ЗСУ бити по військових об'єктах в глиб Росії. Зокрема президент акцентував на аеродромах, з яких РФ щодня підіймає винищувачі для ракетних та бомбових ударів по Україні. Президент заявив, що російські аеродроми треба знищити.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP