USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024

Медаль Олександра Назаренка є третім золотом України в дзюдо на Іграх у Парижі
Олександр Назаренко
Олександр Назаренко
Джерело: відкриті джерела

Українські дзюдоїсти вибороли дві золоті медалі на Паралімпійських іграх у Парижі. Золото в скарбничку нашої держави принесли Анастасія Гарник та Олександр Назаренко, повідомляє "Суспільне Спорт".

Так, Анастасія Гарник у вирішальному поєдинку здолала суперницю з Бразилії, Еріку Зоагу. І принесла Україні чергове золото.

Це перша особиста медаль для спортсменки на Паралімпійських іграх. Також для неї – це другі Ігри в кар'єрі. На Паралімпіаді-2020 Гарник посіла п'яте місце, поступившись у півфіналі змагань.

Анастасія Гарник
Джерело: відкриті джерела

А ось Олександр Назаренко зміг здолати трьох суперників на шляху до свого золотого фіналу: перемагав італійця Сімоне Канніццаро (11:0) та узбекистанця Давурхона Кароматова (10:0).

У фіналі боротися за медаль найвищого ґатунку українцеві випало з чинним бронзовим призером Паралімпіади, французом Еліосом Латшуманаєю, який на домашніх Іграх також досі не поступався суперникам жодним балом.

Медаль Назаренка є третім золотом України в дзюдо на Паралімпіаді-2024. Крім цього, це ще 20-та золота медаль нашої збірної на Паралімпійських іграх-2024.

Новини за темою: Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі

Додамо, цього року Україну на Паралімпіаді представляють 140 спортсменів у 17 видах спорту. Ігри в Парижі триватимуть до 8 вересня.

Читайте також:
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі Україна закінчила виступ на Паралімпійських іграх у Парижі, виборовши 82 медалі
Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі Українець Віктор Дідух став чемпіоном з настільного тенісу на Паралімпіаді в Парижі
Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпійських ігор у шосейній груповій гонці