USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 5 6 9 6 0 (+910)
USD
НБУ
39.55
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.06
Готівка
42.90

Папа Римський не їде в Україну через позицію Москви

Франциск 25 лютого хотів поговорити з Путіним телефоном, але російська сторона відхилила запит
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск

Джерело: відкриті джерела

Папа Римський Франциск готовий приїхати до Києва, але тільки за умови, що другим пунктом цієї поїздки стане відвідування Москви. Проте Кремль на такий візит не згоден. Про це він заявив в інтерв'ю аргентинському виданню La Nacion.

"Я готовий поїхати до Києва. Я хочу до Києва. Але за умови поїздки і в Москву. Я поїду в обидва місця або в жодне", – заявив він.

Крім того, понтифік визнав, що поїздка до Москви сьогодні неможлива, але висловив надію на зміну обставин.

"Ми сподіваємось, що зможемо це зробити, так. Я не закрив ці двері", – заявив глава Католицької церкви.

При цьому Франциск зізнався, що на другий день російського вторгнення в Україну він хотів поговорити з Володимиром Путіним телефоном, але російська сторона відхилила запит.

Що думає Папа Римський про війну в Україні

Папа Римський Франциск знову заявив, що війна в Україні досягла світових масштабів. Він вважає, що бойові дії незабаром не закінчаться. Про це понтифік сказав в інтерв'ю іспанській газеті ABC.

"Я не бачу кінця найближчим часом, тому що це світова війна. Не забуватимемо про це. Багато рук мішають казан війни. Це глобально. Я думаю, що війну починають, коли імперія починає слабшати. І коли є зброя, яку потрібно використовувати, випробовувати та продавати. На карту поставлено дуже багато", – зазначив він.

При цьому глава Католицької церкви заявив, що й надалі підтримуватиме Україну, проте наголосив, що сторони не прислухаються до нього.

Напередодні генсек НАТО назвав нинішню війну "найнебезпечнішою кризою" для безпеки в Європі з часів Другої світової війни, додавши, що російська влада готується до тривалої війни проти України.

Читайте також:
У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського У Польщі затримали агента, який пропонував спецслужбам РФ замах на Зеленського
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський Не виключено, що Росія може атакувати атомні електростанції в Україні, – Зеленський
Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін Через затримку допомоги Україна витратила 4 млрд доларів на зброю, що негативно вплинуло на бюджет, – Мінфін