USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Палата представників США оголосила перерву до 28 лютого, не схваливши допомогу Україні у 60 млрд доларів

Президент США Джо Байден відреагував на рішення законодавців піти на перерву
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Палата представників Сполучених Штатів Америки (США) після дискусій стосовно законопроєкту щодо фінансової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню вирішила піти на перерву до 28 лютого. Документ так і не був проголосований.

Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду проєкту закону вже наприкінці лютого. Перед оголошенням перерви в Палаті представників тривали обговорення щодо допомоги Україні та іншим партнерам – конгресмени вирішували, чи голосувати за документ у вигляді, погодженому Сенатом, або вносити до нього поправки.

Президент Джо Байден відреагував на рішення законодавців піти на перерву. Американський лідер у своєму Twitter (X) зазначив, що відмова проголосувати за законопроєкт щодо виділення Україні допомоги, яка продовжує протистояти широкомасштабній військовій агресії з боку РФ, "не буде забута".

"Нездатність підтримати Україну в цей критичний момент ніколи не буде забута", – написав він.

Що цьому передувало

Днями Сенат США підтримав законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 млрд доларів. Зокрема, для України у документі передбачено понад 60 млрд доларів.

Сполучені Штати Америки вже кілька місяців не можуть схвалити нове фінансування допомоги Україні через розбіжності між республіканцями і демократами. Таким чином виділення нових пакетів американської військової допомоги призупинено.

Для того, щоб законопроєкт, який підтримав Сенат, набув чинності, його має схвалити Палата представників і підписати президент США Джо Байден.

Раніше республіканці в американському Сенаті проголосували проти просування двопартійної угоди про безпеку кордону, яка була частиною більшого пакета екстреної іноземної допомоги для України, Ізраїлю та безпеки Індо-Тихоокеанського регіону. Джо Байден різко розкритикував це рішення.

Читайте також:
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility Рада ЄС схвалила виділення першого траншу Україні в понад чотири мільярди євро у межах Ukraine Facility
Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування Камала Гарріс випередила Трампа - перше опитування
У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа У США директор Секретної служби подала у відставку через напад на Трампа