USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Освітній омбудсман пояснив, які обов’язки матимуть офіцери шкільної безпеки

Поліцейських задіють до роботи у 402-х закладах загальної середньої освіти в дев'яти областях України
школа
Джерело: відкриті джерела

В українських школах, які розташовані неподалік кордону із Росією та Білоруссю, а також на прифронтових територіях, запроваджується проєкт "Служби освітньої безпеки". Він передбачає, що в освітніх закладах працюватимуть поліцейські, які мають пильнувати за безпекою дітей. Особливості роботи правоохоронців та їхні обов’язки роз’яснив освітній омбудсман Сергій Горбачов.

Він розповів, що на посади поліцейських Служби освітньої безпеки буде оголошено конкурс. Планується, що перевагу надаватимуть особам, звільненим від мобілізації та жінкам. Правоохоронці працюватимуть у школах пів року, а потім повернуться до виконання своїх попередніх обов'язків.

Де буде запроваджено проєкт?

За словами Горбачова, проєкт буде запроваджено у 402-х закладах загальної середньої освіти Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Миколаївської, Рівненської, Сумської та Чернігівської областей.

Які обов’язки матимуть поліцейські Служби освітньої безпеки?

Передусім йдеться про створення безпечного освітнього середовища у закладі освіти.

"До повноважень офіцерів СОБ входить запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, організація пропускного режиму,  взаємодія з учасниками освітнього процесу, комунікація з екстреними службами, особисте реагування на правопорушення та у разі необхідності виклик поліції", – пояснив Сергій Горбачов.

При цьому він додав, що у багатьох школах встановлюватимуть спецрамки та металодетектори, що допоможе виявляти небезпечні заборонені предмети, які хтось може принести до школи.

"Також офіцер СОБ взаємодіє з усіма учасниками освітнього процесу і зможе виступати з ініціативою щодо посилення безпеки в закладі освіти. При цьому один із найважливіших моментів у його роботі – це спілкування з дітьми та проведення заходів із запобігання правопорушенням", – йдеться у дописі.

Взаємодія з керівництвом освітнього закладу

Одне з основних завдань офіцера Служби освітньої безпеки – це пропускний режим до закладу освіти, унеможливлення доступу на територію закладу освіти сторонніх осіб та пронесення зброї й вибухонебезпечних речовин.

"Для виконання цих завдань керівнику закладу освіти та офіцеру СОБ варто спільно розробити певний порядок дій учасників освітнього процесу в різних ситуаціях, способи комунікації тощо. Керівнику закладу освіти слід упорядкувати порядок пропуску батьків до закладів освіти й завчасно повідомляти поліцейського про прихід батьків та інших осіб до школи, щоб уникнути конфліктних ситуацій", – розповів Горбачов.

Співпраця з батьками та учнями

Робота офіцерів Служби освітньої безпеки у закладі освіти передбачає організацію пропускного режиму, проходження через рамку або металодетектор, а у разі виявлення заборонених та вибухонебезпечних предметів, їх вилучення.

Тож батьків та учнів закликають із розумінням поставитися до роботи офіцера СОБ, адже він працює у школі задля безпеки дітей.

Новини за темою: Офіцери безпеки в школах: Перевагу на посаду надаватимуть жінкам та демобілізованим чоловікам

Раніше ми повідомляли, що з кінця січня у школах Київщини працюватимуть офіцери освітньої безпеки. Вони з'являться у навчальних закладах, які працюють в очному та змішаному режимах.

Теги: школа
Читайте також:
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі Хлопців і дівчат не розподілятимуть на предметі "Захист України": Нардепи підтримали законопроєкт
Розрив яєчка та проблеми з ногою: У Києві однолітки побили хлопчика з особливими потребами Розрив яєчка та проблеми з ногою: У Києві однолітки побили хлопчика з особливими потребами