USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Запоріжжя вслід за Харковом будує підземні школи

Навчання проходитиме у дві зміни, школу можуть відвідувати 1000 дітей
підземна школа в Запоріжжі
Початок будівництва підземної школи у Запоріжжі
Джерело: Запорізька ОВА / Telegram

У Запоріжжі та на підконтрольній Україні частині області почалися роботи зі зведення підземних шкіл. Про це заявив очільник місцевої ОВА Іван Федоров.

"Наша глобальна задача – аби 50 тисяч учнів Запорізької області мали можливість навчатись офлайн. Реалізуємо її спільно з міською владою", – йдеться в повідомленні.

Федоров зазначив, що, зважаючи на всі ризики прифронтової території, Рада оборони Запорізької області вирішила: весь освітній процес має відбуватися в укриттях. Будівництво розпочалось на п'ятьох локаціях.

Попередньо заплановано, що навчання проходитиме у дві зміни і 1000 дітей зможуть відвідувати школу.

Вартість будівництва – понад 112 млн гривень. Обʼєкт планують здати у IV кварталі 2024 року.

"Радіо Свобода" з посиланням на Федорова повідомляє, що загалом у Запорізькій області збудують десять підземних шкіл, із них п'ять – у самому Запоріжжі.

Зводитимуться й обладнуватимуться підземні навчальні заклади у Запорізькій області коштами державної субвенції, місцевих бюджетів й іноземних донорів.

У Харкові будують ціле підземне містечко

У травні стало відомо, що у Харкові збудують підземне містечко. Вже розроблено проєкт.

Очікується, що площа такого містечка становитиме 236 тис. кв. м. Там буде школа, паркінг, медустанови, центри коворкінгу і торгові майданчики.

Вхід буде зі станції метро у центрі міста, а на поверхні облаштують паркову зону.

Підземне містечко в Харкові
Джерело: Харківська міська рада

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом