USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

Рада підтримала відставку Абрамовича

"За" проголосували 317 нардепів
Абрамович
Джерело: відкриті джерела

Верховна Рада на сьогоднішньому засіданні підтримала відставку депутата від забороненої партії "ОПЗЖ" Ігоря Абрамовича. "За" проголосували 317 нардепів.

Тепер в парламенті залишилось 409 депутатів.

Про те, що Абрамович написав заяву про складання мандата, стало відомо сьогодні зранку. Про це повідомив нардеп Давид Арахамія.

"Сьогодні написав заяву про складання мандата Ігор Абрамович. Саме його вихід із лав фракції "ОПЗЖ" у перший день повномасштабного вторгнення заклав початок для її подальшого розвалу в українському парламенті. Тому закликаю інших депутатів із забороненої фракції "ОПЗЖ" наслідувати цей приклад", – зазначив він.

Напередодні повідомлялося, що народні депутати від забороненої "ОПЗЖ" Вадим Столар та Ігор Абрамович мають намір скласти мандати. До того ж у Столара 1 лютого СБУ проводила обшуки. Слідчі дії проводилися у представників будівельних компаній Києва, підконтрольних Столару. На переконання слідства, ці комерційні структури були залучені до протиправних схем легалізації коштів в інтересах колишніх депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Раніше, 29 січня, стало відомо, що народний депутат від забороненої партії "ОПЗЖ" Олег Волошин написав заяву про складання депутатського мандату. До нього депутати Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод також написали заяви на складання мандатів народних депутатів. Королевська та Солод, які були нардепами фракції "ОПЗЖ", – фігуранти розслідування "Батальйону Дубай".

Що цьому передувало

"Українська правда" виявила, що дехто з нардепів від "ОПЗЖ" з початком повномасштабного вторгнення перемістилися до ОАЕ. Серед політиків та бізнесменів до Дубая вже перебралися депутати від "ОПЗЖ" Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод, Вадим Столар, часто прилітає в гості депутат Суто Мамоян.

Зокрема, Мамояна помітили в найбільшому у світі торговому центрі Dubai Mall 7 січня. Він нібито намагається вирішити проблеми великої букмекерської компанії, де хоче отримати посередництво між владою та власниками.

Напередодні Нового року Столара помітили в Дубаї у російському ресторані Suvoroff. За даними джерел видання у дипломатичних колах, український нардеп навіть оформив водійське посвідчення в ОАЕ. На це мають право лише резиденти ОАЕ, а це означає, що він збирається жити в Перській затоці. 

Наразі Столар повернувся в Україну і уже не зміг перетнути кордон. Проте відомо, що депутат веде перемовини з представниками влади, щоб отримати дозвіл на виїзд з країни.

Королевська із сім'єю проживає у Дубаї в Address Beach Resort. 17 жовтня Королевську з чоловіком Юрієм Солодом помітили в офісі найбільшого забудовника Дубая Emaar. Тоді сімейство придбало нерухомості на понад 10 мільйонів доларів. ЗМІ повідомляють, що Королевська була серед тих, кому Віктор Медведчук запропонував залишитися в Україні і чекати на окупацію, щоб одразу перехопити владу.

Тим часом нардеп Тищенко відпочиває у Таїланді. До 27 січня він був народним депутатом від "Слуги народу".

До речі, під час засідання Верховної Ради 13 січня було проголосовано за дострокове припинення повноважень народних депутатів Андрія Деркача, Віктора Медведчука, Тараса Козака та Рената Кузьміна. На черзі Олександр Пономарьов, Наталія Королевська, Юрій Солод та Олег Волошин.

Читайте також:
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт В Україні створять реєстр осіб, які постраждали від агресії РФ: Рада підтримала законопроєкт
Міністр Сольський подав у відставку Міністр Сольський подав у відставку
Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією