USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 4 2 6 0 (+860)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Україна ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю з Великою Британією

Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала Угоду про цифрову торгівлю
Верховна Рада, парламент
Джерело: Уніан

Верховна Рада ратифікувала Угоду про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії й Північної Ірландії. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"Набрання чинності Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Великою Британією сприятиме зменшенню вартості адміністрування торгівлі шляхом впровадження цифрових рішень та технологій, використанню електронного цифрового підпису, електронних контрактів та рахунків для здійснення міжнародної торгівлі. Вона закріплює основні правила для торгівлі цифровими товарами та послугами між державами, а також сприятиме поглибленню участі України у глобальній економіці та підвищенню іміджу нашої держави як торговельного партнера. Угода стане важливим кроком дієвого інструменту підтримки національної економіки у воєнний час, а також в період повоєнної відбудови", – заявила перша віцепрем’єр-міністр України – міністерка економіки України Юлія Свириденко.

У відомстві зазначають, що цей документ поглибить участь України в глобальних ланцюгах постачань, сприятиме розвитку малого та середнього бізнесу та участі жінок у цифровій економіці, а також зменшить перешкоди для участі у глобальній цифровій торгівлі.

"Це торгова угода нового покоління орієнтована передусім на запобігання появи бар’єрів у майбутньому. Це важливо, адже держави у світі дедалі сильніше регулюють цифрову сферу. Для українських ІТ-компаній збереження вільного доступу на ринки – базова умова подальшого розвитку", – йдеться в повідомленні.

Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала Угоду про цифрову торгівлю. Першою такою країною був Сінгапур.

Коли угода почне діяти?

Зазначимо, що ця угода доповнює Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії й Північної Ірландії. Британська сторона вже завершила внутрішньодержавні процедури. Тому угода набуде чинності після виконання всіх внутрішньодержавних процедур в Україні.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство Україна укладе з Великою Британією угоду про сторічне партнерство
Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку