USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Нардепа Тищенка виключили з фракції "Слуга народу": Причини "тайського скандалу"

В той же час він залишиться народним депутатом
Микола Тищенко
Джерело: відкриті джерела

Нардепа Тищенка виключили зі складу фракції "Слуга народу". Про це повідомила речниця партії Юлія Палійчук.

"За результатами внутрішньофракційного опитування, яке було розпочато напередодні, прийнято рішення виключити Тищенка Миколу Миколайовича зі складу депутатської фракції політичної партії "Слуга народу", – йдеться в повідомленні.

Вчора Тищенка виключили з партії "Слуга народу" після того, як він виїхав у Таїланд нібито для зустрічі з "представниками української громади". Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Голова партії Олена Шуляк також написала, що вже ухвалила рішення про виключення нардепа Тищенка з партії.

Речниця партії Юлія Палійчук повідомила, що Тищенка також звільнили з посади заступника голови фракції "Слуга народу".

"Впевнений, нікому не потрібно пояснювати, за що. Сподіваюся, після цього до всіх остаточно дійде, у чому полягає робота депутата воюючої країни", – написав Арахамія.

Зазначимо, що навіть після виключення з партії Тищенко залишиться народним депутатом. Скласти мандат він може за особистим бажанням.

З чого все почалося 

Посольство України в Таїланді повідомило, що 27 січня у бангкокському готелі Novotel відбудеться зустріч з Тищенком нібито для "обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади в Королівстві Таїланд".

Джерело: Посольство України в Тайланді

Сталося це на фоні того, як 23 січня президент Володимир Зеленський підписав указ, який передбачає обмеження на виїзд за кордон для низки чиновників, зокрема, депутатів та міністрів. 

Та у ДПСУ вже заявили, що Тищенко законно виїхав за кордон, передає "Укрінформ"

У Державній прикордонній службі пояснили, що зміни до рішення РНБО уряд має напрацювати протягом п'яти днів. А наразі пропуск громадян через кордон здійснюється виключно в межах норм законодавства України, яке регламентує Правила перетину кордону і діє на момент перетину кордону особою.

В той же час спікер ВР Руслан Стефанчук каже, що він не підписував розпорядження на відрядження Тищенка до Таїланду.

Джерело: Руслан Стефанчук Facebook

Цікаво ще те, що сама зустріч запланована в чотиризірковому готелі Бангкоку Novotel.

Це чотиризірковий готель у центрі Бангкока з двома басейнами, SPA-комплексом та фітнес-центром. Найдешевший номер за ніч обійдеться приблизно у 4,8 тис. гривень.

Сам нардеп ще ніяк не коментував свій візит за кордон та плановану зустріч. Але низка Telegram-каналів пише, що в закритому чаті "слуг" Тищенко поділився світлиною з "офіційної зустрічі". 

Джерело: Василевська Talegram

Читайте також:
НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака НАБУ оголосило в розшук колишнього нардепа Руслана Демчака
Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки
12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки 12 нардепів IX скликання мають підозри у злочинах проти нацбезпеки
Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують Нардепи ініціюють законопроєкт про регулювання Telegram: Що пропонують