USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

В Ізраїлі спалахнули протести після того як з'ясувалося, що ХАМАС убив шістьох заручників

Тіла вбитих заручників знайшли в тунелі в Газі
протести в Ізраїлі
Джерело: AP photo

В Ізраїлі спалахнули протести на тлі вбивства шести заручників, яких виявили в тунелях ХАМАСу на півдні Гази. Про це повідомляє The Times of Israel.

Ізраїльські військові оголосили про вилучення тіл з-під землі в місті Рафах.

Як встановила судмедекспертиза, їх було "вбито терористами ХАМАСу кількома пострілами з близької відстані" 48–72 години тому, розповів представник Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю.

Прем'єр Беньямін Нетаньягу зі свого боку заявив, що Ізраїль не заспокоїться, доки не спіймає винних.

"Хто вбиває заручників – не хоче угоди", – сказав він.

Після цього в ізраїльських містах почалися протести. Учасники закликають Нетаньягу піти на угоду з ХАМАСом, щоб уникнути подальших жертв.

Водночас високопоставлені представники ХАМАСу підливають масло у вогонь, заявляючи, що Ізраїль, який відмовився підписати угоду про припинення вогню, винен у загибелі людей.

Згідно з повідомленнями ЗМІ, в Єрусалимі люди перекрили дороги і провели демонстрацію біля резиденції прем'єр-міністра. Деякі вздовж доріг розмахували ізраїльськими прапорами на честь шести заручників. На кадрах з повітря також видно, що головна магістраль була заблокована протестувальниками з прапорами із зображеннями вбитих заручників.

Нагадаємо, у жовтні минулого року бойовики ХАМАСу з території Сектору Гази напали на Ізраїль. Бойовики взяли у полон сотні людей, серед них були й іноземців. Ізраїль у відповідь почав операцію проти ХАМАСу. Територію Ізраїлю було повернуто під контроль, а ЦАХАЛ продовжив бойові дії на території Сектору Гази. Ізраїльські солдати дійшли до міста Рафах.

 
Читайте також:
Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg Найбільший ризик масових протестів серед найрозвиненіших країн спостерігається в Туреччині, РФ і США, – Bloomberg
У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників У Секторі Гази знайшли тіла шістьох ізраїльських заручників
"Хезболла" масовано атакувала Ізраїль понад трьома сотнями ракет і кількома десятками дронів: Це була відповідь на вбивство військового командира Фуада Шукра
В Індії тривають протести медиків через зґвалтування і вбивство стажерки: Що відомо про ситуацію В Індії тривають протести медиків через зґвалтування і вбивство стажерки: Що відомо про ситуацію