USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30
Втрати росіян: 6 3 4 8 6 0 (+1060)
USD
НБУ
41.32
Готівка
41.60
EUR
НБУ
45.80
Готівка
46.30

Росіяни намагаються перетнути канал Сіверський Донець – Донбас, але їм це не вдається

Там вони хочуть пройти рубіж, щоб рухатися далі
війна ЗСУ
Ситуація на фронті. Фото ілюстративне
Джерело: Генштаб ЗСУ

Російська армія намагається подолати канал Сіверський Донець – Донбас, але їй це не вдається. Про це розповів в ефірі КИЇВ24 пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича Олег Калашніков.

"Це наш оборонний рубіж, який ворог хотів би подолати. Він би хотів перетнути канал і намагатися рухатися далі. На правому березі планує зробити невеликий плацдарм біля Калинівського, але йому це не вдається і не вдасться", – сказав Калашніков.

Водночас пресофіцер 24-ї ОМБр ім. Короля Данила Андрій Полухін у коментарі "Еспресо" заявив, що російські малі піхотні групи щодня намагаються захопити позиції Збройних сил України за каналом у місті Часів Яр Донецької області.

"На цей час просування ворога не зафіксоване, наші хлопці утримують ділянку фронту канал Сіверський Донець – хороша оборонна споруда, яка надає таку можливість. У Часовому Яру сама логістика через роботу дронів – і розвідувальних, і ударних – дуже ускладнена", – наголосив військовий.

За даними Генштабу ЗСУ, минулої доби на Краматорському напрямку відбулося 14 боєзіткнень. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників неподалік Часового Яру, Предтечиного, Іванівського, Білої Гори, Іванопілля та Кліщіївки.

Тим часом головнокомандувач ЗСУ, генерал Олександр Сирський днями заявив, що Збройні сили України зупинили просування окупантів біля Покровська.

Читайте також:
РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів РФ продала вкраденого зерна з т.о. територій України на майже мільярд доларів
Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський Більш ніж на 90% усе виписано в плані перемоги України у війні, - Зеленський
Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську Затримали двох підлітків, які на замовлення окупантів палили автівки військових у Києві та Краматорську
Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP Парк бронеавтомобілів ЗСУ поповнився канадським Roshel Senator MRAP