USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

iBox поновив роботу всіх своїх терміналів

Напередодні вони перестали працювати через ліквідацію банка-партнера "Айбокс Банк"
iBox банк
Джерело: відкриті джерела
В Україні відновили роботу платіжні термінали iBox. Нагадаємо, напередодні вони перестали працювати через ліквідацію банка-партнера "Айбокс Банк", який приймав платежі. Про це повідомили на Facebook-сторінці iBox.

"Як і обіцяли – лише за три дні нашій команді вдалося відновити роботу всього парку терміналів. Тому вже зараз вони працюють на повну потужність і готові приймати ваші платежі за основними послугами", – зазначили там.

Раніше

Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію "Айбокс Банку" та ліквідувати його з 7 березня. Крім того, не можна було поповнювати картки через термінали iBox.

У НБУ пояснюють, що банк систематично порушував вимоги законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації доходів та підтримував ділові відносини з високоризиковими клієнтами, які здійснювали діяльність з надання послуг з організації та проведення турнірів зі спортивного покеру.

В останні два роки через порушення у цій сфері Національний банк неодноразово вживав заходів впливу до "Айбокс Банку" у вигляді штрафу, усунення посадової особи банку з посади, зупинення окремих операцій, письмового застереження.

НБУ вказує, що частка "Айбокс Банку" становила лише 0,1% від активів платоспроможних банків, тому його виведення з ринку не вплине на стабільність банківського сектору України. Вкладники зможуть повернути гроші через Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі.

Акціонерами "Айбокс Банку" є Володимир Дробот, який володіє 73,92% акцій, та Олена Шевцова, яка володіє 24,98% акцій.

 

Читайте також:
Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні Нацбанк пропонує спростити обмін пошкоджених банкнот гривні
НБУ має намір змінити правила банківської таємниці, дозволивши держорганам отримувати інформацію про рахунки НБУ має намір змінити правила банківської таємниці, дозволивши держорганам отримувати інформацію про рахунки
The Banker визнав Пишного найкращим головою центрального банку 2024 року в Європі та світі The Banker визнав Пишного найкращим головою центрального банку 2024 року в Європі та світі
Яким для банків був 2023 рік і яким буде 2024-й? Велике інтерв'ю з президентом АУБ Андрієм Дубасом Яким для банків був 2023 рік і яким буде 2024-й? Велике інтерв'ю з президентом АУБ Андрієм Дубасом