USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

На Полтавщині СБУ викрила ділків, які постачали до Росії комплектуючі для виробництва ЗРК С-300

Вдалось запобігти вивезенню у РФ понад 100 одиниць нової партії товару
СБУ
Джерело: відкриті джерела

У Полтавській області Служба безпеки України заблокувала схему нелегального постачання до Росії товарів критичного експорту. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.  

Організаторами злочинної схеми виявились керівник місцевого підприємства виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території країни-агресора. 

Підозрювані налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу РФ.

Новини за темою: СБУ затримали віцемера Вознесенська: Посадовця підозрюють у розкраданні на закупівлі оборонних товарів

Серед "замовників" товару були представники Курського електроапаратного заводу, до якого відправляли інструментарій для виробництва енергозахисних систем на об’єктах військово-морського флоту Росії.

"Також ділки контактували з московським підприємством "НПП Торий", яке виготовляє комплектуючі для російських зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400", – йдеться в повідомленні СБУ.

Внаслідок комплексних заходів співробітники Служби безпеки України запобігли вивезенню до Росії понад 100 одиниць нової партії товару.

За даними слідства, для реалізації оборудки ділки спочатку відправляли продукцію своїм спільникам до однієї з країн Південного Кавказу. Звідти "посилки" переправляли на адресу підконтрольної комерційної структури у РФ.

Під час обшуків виявлено документи із доказами злочинних дій, печатки підконтрольних фігурантам російських компаній, які займалися реалізацією продукції на території Росії. А також бойові припаси до автомата Калашникова.

Новини за темою: Надсилав росіянам розвіддані про оборону Києва. СБУ затримала зрадника

В цьому місяці СБУ викрила масштабну схему фінансування терористичної організації "ДНР" у Вінниці та Житомирі. Незаконна діяльність була розпочата до початку війни і поповнила "бюджет" бойовиків "ДНР" на загальну суму понад 50 млн гривень.

Зловмисники займались постачанням гірничого обладнання з тимчасово окупованої Донеччини на підконтрольну Україні територію. Незаконна діяльність забезпечила регулярні надходження до терористичної організації "ДНР" у вигляді "податків" і "зборів".

Читайте також:
Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії Наводила російські авіабомби на Сумщину: Затримано агентку ФСБ Росії
Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ Посадовець Київської ОВА прикидався капеланом, аби шпигувати для ворога за десантниками ЗСУ
Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента Хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі: Затримано російського агента
Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою Російський посол покинув територію Польщі після інциденту з ракетою