USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

СБУ викрила волинську компанію, яка постачала у РФ комплектуючі для підводних човнів

З початку повномасштабної війни зловмисники нелегально переправили майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів
СБУ
СБУ ліквідувала схему продажу продукції в РФ
Джерело: СБУ

У Волинській області Служба безпеки України ліквідувала тіньову схему продажу стратегічно важливої продукції з України в Росію, повідомляє пресслужба СБУ.

До організації злочинної схеми причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів. Продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів.

Товари фігуранти продавали до країни-агресора. Для маскування задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями "Л/ДНР".

Новини за темою: СБУ повідомила про підозру російському генералу, який командував окупацією Харківщини

"За схемою іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію", – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально "експортували" майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Новини за темою: У Чернівцях агент РФ шпигував за підрозділами ЗСУ, СБУ та прикордонників

Під час обшуків виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони і документи з доказами незаконної діяльності. А також гроші, одержані злочинним шляхом.

Наразі ухвалено вирок керівнику столичного підприємства, який сприяв реалізації злочинних оборудок. Чоловіку призначено покарання – три роки позбавлення волі з іспитовим строком на один рік та позбавленням на 10 років права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

Раніше

У Полтавській області Служба безпеки України заблокувала схему нелегального постачання до Росії товарів критичного експорту. 

Організаторами злочинної схеми виявились керівник місцевого підприємства – виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території країни-агресора.

Підозрювані налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу РФ.

 

 

Читайте також:
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця Росія виготовляє по 50 стратегічних ракет Х-101 щомісяця
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова
У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ У Туреччині затримали підозрюваного у підриві авто офіцера ГРУ