USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.79
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.38
Готівка
42.95

СБУ викрила волинську компанію, яка постачала у РФ комплектуючі для підводних човнів

З початку повномасштабної війни зловмисники нелегально переправили майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів
СБУ
СБУ ліквідувала схему продажу продукції в РФ
Джерело: СБУ

У Волинській області Служба безпеки України ліквідувала тіньову схему продажу стратегічно важливої продукції з України в Росію, повідомляє пресслужба СБУ.

До організації злочинної схеми причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів. Продукція використовується для виробництва важкої техніки, у тому числі підводних човнів.

Товари фігуранти продавали до країни-агресора. Для маскування задіяли афілійовану фірму на території однієї з європейських країн. Зафіксовано, що керівник цієї фірми співпрацює з терористичними організаціями "Л/ДНР".

Новини за темою: СБУ повідомила про підозру російському генералу, який командував окупацією Харківщини

"За схемою іноземна комерційна структура закуповувала продукцію українського заводу нібито для своїх потреб, а потім переправляла її кінцевим замовникам в Росію", – йдеться в повідомленні СБУ.

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення ділки нелегально "експортували" майже 200 тис. одиниць критично важливих виробів.

Новини за темою: У Чернівцях агент РФ шпигував за підрозділами ЗСУ, СБУ та прикордонників

Під час обшуків виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони і документи з доказами незаконної діяльності. А також гроші, одержані злочинним шляхом.

Наразі ухвалено вирок керівнику столичного підприємства, який сприяв реалізації злочинних оборудок. Чоловіку призначено покарання – три роки позбавлення волі з іспитовим строком на один рік та позбавленням на 10 років права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій.

Раніше

У Полтавській області Служба безпеки України заблокувала схему нелегального постачання до Росії товарів критичного експорту. 

Організаторами злочинної схеми виявились керівник місцевого підприємства – виробника алмазного інструменту та його спільник, що має підконтрольний бізнес на території країни-агресора.

Підозрювані налагодили механізм прихованого переправлення продукції, яка використовується також підприємствами військово-промислового комплексу РФ.

 

 

Читайте також:
Росіяни модернізують Росіяни модернізують "шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії Найбільший у світі виробник будматеріалів Knauf йде з Росії
Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей