USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

НАТО підписало контракт на закупівлю боєприпасів на понад 1 млрд доларів

Війна Росії проти України перетворилася на битву боєприпасів, вважає Столтенберг
контаркт НАТО
На підписанні контракту
Джерело: NATO Air Command

Організація Північноатлантичного договору підписала контракт на закупівлю боєприпасів калібру 155 мм на суму 1,2 млрд доларів. Договір у штаб-квартирі організації в присутності генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга заключила генеральна директорка Агентства НАТО з підтримки та закупівель (NATO Support and Procurement Agency, NSPA) Стейсі Каммінгс, йдеться на сайті альянсу.

"Підписали контракт на суму 1,2 мільярда доларів на закупівлю сотень тисяч 155-міліметрових артилерійських боєприпасів. Це демонструє, що перевірена структура НАТО (NSPA) для спільних закупівель працює. Війна Росії проти України перетворилася на битву боєприпасів, тому важливо, щоб союзники поповнили свої запаси, оскільки ми продовжуємо підтримувати Україну", – сказав Столтенберг.

І додав, що союзники вже збільшили виробництво боєприпасів, роблячи це і для часткового поповнення своїх запасів, і для забезпечення продовження постачань Україні.

"Це безперервний процес, майже щоденний, принаймні щотижневий: союзники постачають зброю і боєприпаси в Україну. Збільшення виробництва в майбутньому, звісно, дасть змогу продовжувати це робити. Саме тому ці контракти такі важливі", – пояснив генсек.

Каммінгс також зауважила, що "очікуваний час доставки замовлень, розміщених 23 січня, перебуває в межах 24–36 місяців".

Майбутні українські офіцери-прикордонники вчаться за натівськими L-курсами діяти в оборонному та наступальному бою

Нині майбутні офіцери-прикордонники проходять підготовку за натівськими L-курсами. Ми поцікавилися в Державній прикордонній службі України, яка тривалість таких курсів і які завдання по закінченні зможуть виконувати офіцери-прикордонники.

Новини за темою: Україна стане членом НАТО після завершення війни й проведення реформ, – Столтенберг

В ексклюзивному коментарі UWN в пресслужбі ДПСУ розповіли, що ступінь вищої освіти бакалавра та тактичний рівень військової освіти здобувають курсанти в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького за акредитованими освітньо-професійними програмами з одночасним опануванням освітніх програм.

"Це професійна військова освіта базового (L-1А) та фахового (L-1В) курсів тактичного рівня, тривалість яких інтегрована в чотири роки навчання (240 кредитів ECTS) майбутніх офіцерів-прикордонників. Випускники вишу обізнані в процедурах планування та ухвалення військових рішень за стандартами НАТО та кращими вітчизняними практиками", – розповіли прикордонники.

До того ж ЗСУ повністю відійшли від радянської школи тактики ведення бойових дій і перейшли на планування та проведення операцій за стандартами НАТО.

Йдеться про те, що Збройні сили України, на відміну від росіян, використовують тактику НАТО – "тактику жаб'ячих стрибків", яка себе чудово показала на Харківщині та на правому березі Дніпра.

Новини за темою: НАТО розпочинає найбільші військові навчання з часів холодної війни

Спочатку потужними ракетними ударами ЗСУ знищили тилову логістику окупантів, знекровили їхній контингент на лінії бойового зіткнення і лише потім крок за кроком перейшли до безпосередньо деокупації  певної території – населеного пункту чи району.

 
Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки Путін готовий до мініоперації проти НАТО, – голова польської контррозвідки
Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня Чеська ініціатива: Україна може отримати першу партію артилерійських снарядів наприкінці травня