USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Майбутні офіцери-прикордонники України вчаться за натівськими L-курсами діяти в оборонному та наступальному бою

Випускники вишу обізнані в процедурах планування та ухвалення військових рішень за стандартами НАТО
навчання прикордонників
Навчання прикордонників
Джерело: ДПСУ

Нині майбутні офіцери-прикордонники проходять підготовку за натівськими L-курсами. Ми поцікавилися в Державній прикордонній службі України, яка тривалість таких курсів і які завдання по закінченні зможуть виконувати офіцери-прикордонники.

В ексклюзивному коментарі UWN в пресслужбі ДПСУ розповіли, що ступінь вищої освіти бакалавра та тактичний рівень військової освіти здобувають курсанти в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького за акредитованими освітньо-професійними програмами з одночасним опануванням освітніх програм.

"Це професійна військова освіта базового (L-1А) та фахового (L-1В) курсів тактичного рівня, тривалість яких інтегрована в чотири роки навчання (240 кредитів ECTS) майбутніх офіцерів-прикордонників. Випускники вишу обізнані в процедурах планування та ухвалення військових рішень за стандартами НАТО та кращими вітчизняними практиками", – пояснили прикордонники.

Курсанти здатні діяти в оборонному та наступальному бою, організовувати та здійснювати заходи за видами бойового забезпечення, а також управляти механізованим взводом під час бойових дій в різних умовах обставин. Водночас офіцери-прикордонники навчаються та спроможні:

  • виконувати завдання з охорони державного кордону України;
  • здійснювати в установленому порядку процедури прикордонного контролю і пропуску через державний кордон України осіб, транспортних засобів, вантажів та іншого майна, а також виявляти й припиняти випадки незаконного їхнього переміщення;
  • виконувати інші завдання в інтересах забезпечення охорони та захисту державного кордону України.

Військові повністю переходять на стандарти НАТО

ЗСУ повністю відійшли від радянської школи тактики ведення бойових дій і перейшли на планування та проведення операцій за стандартами НАТО.

Йдеться про те, що Збройні сили України, на відміну від росіян, використовують  тактику НАТО – "тактику жаб'ячих стрибків", яка себе чудово показала на Харківщині та на правому березі Дніпра.

Спочатку потужними ракетними ударами ЗСУ знищили тилову логістику окупантів, знекровили їхній контингент на лінії бойового зіткнення і лише потім крок за кроком перейшли до безпосередньо деокупації  певної території – населеного пункту чи району.

Новини за темою: Україна стане членом НАТО після завершення війни й проведення реформ, – Столтенберг

Така тактика дозволяє уникнути чисельних жертв серед особового складу Сил оборони України. Натомість тактика росіян полягає у так званих "м'ясних штурмах", не рахуючись із величезними втратами серед особового складу.

До речі, Рада Україна – НАТО схвалила "амбітну" робочу програму на наступний рік, яка включає енергетичну безпеку та інновації, а також взаємодію.

Про це заявив генсек блоку Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ альянсу та проведення Ради Україна – НАТО.

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговорює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?