USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Болгарія може передати Україні "надлишкові" боєприпаси

Крім снарядів, українська армія може отримати і інше військове обладнання
снаряд
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Болгарія заявила, що може надати Україні запаси знарядів, які були визнані "надлишковими". Про це сказав міністр оборони Болгарії Атанас Запрянов, передає БНР.

Крім снарядів, українська армія може отримати і інше військове обладнання.

"Надлишкові" снаряди виявив аналіз болгарського міноборони. Проте спочатку уряд Болгарії ще має ухвалити рішення стосовно військової допомоги Україні, потім узгодити його із союзниками та Києвом, а також забезпечити логістику.

"З цього майна – частина боєприпасів певних типів – може бути надана Україні. Цей пакет також буде пов’язаний з угодою з країною-союзником про компенсацію, подібно до попереднього пакета, який ми відправили", – зазначив Запрянов.

Попередня допомога від Болгарії

Наприкінці минулого року президент Болгарії Румен Радев повернув на нове обговорення в парламенті закон про ратифікацію угоди, згідно з якою країна безоплатно надає Україні бронетранспортери. 

У причинах вето ідеться про те, що парламентарі недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами передачі. Болгарський президент вважає, що через це депутати не мали можливості об'єктивно оцінити, чи є надана техніка застарілою та необхідною.

Ще снаряди для України

Сьогодні повідомлялось, що ще 100 тисяч боєприпасів отримає Україна в липні та серпні в рамках чеської ініціативи.

Наразі до чеської ініціативи долучилися 18 країн, із них 15 уже виконали свої зобов'язання і зробили свій внесок. Завдяки такому фінансуванню для поставки в Україну 500 тис. боєприпасів до кінця року буде достатньо.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС