USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Волині злочинне угруповання "вибивало" гроші у пораненого воїна ЗСУ

Зловмисники побили бійця, коли він відмовився повертати неіснуючий борг у 120 тис. гривень
сбу
СБУ знешкодила на Волині злочинну банду, яка "вибивала" гроші у пораненого воїна ЗСУ
Джерело: СБУ

На Волині діяло злочинне угруповання, яке створювало штучні конфлікти з місцевими жителями, а потім вимагали з них гроші за "мирне розв'язання спірних питань". Так зловмисники хотіли "вибити" неіснуючий борг у понад 120 тис. у гривневому еквіваленті з пораненого бійця-гранатометника ЗСУ, який повернувся з передової для лікування та реабілітації.

У пресслужбі СБУ розповіли, що коли військовий відмовився сплачувати кошти, фігуранти напали на нього і завдали йому тілесних ушкоджень. Захисник отримав черепно-мозкову травму та забій шийного відділу хребта. У разі подальшого спротиву зловмисники погрожували потерпілому фізичною розправою. 

"Служба безпеки затримала трьох учасників злочинного угруповання під час отримання ними частини грошей від чоловіка. За даними слідства, організатором банди виявився кримінальник, який відбуває покарання в одній із колоній на Волині за пограбування. До незаконної діяльності він дистанційно залучив трьох своїх спільників "на волі", які раніше вже мали тюремні строки за розбій, крадіжки та вимагання. Отримані злочинним способом гроші зловмисники направляли на власні потреби, а також поповнювали "злодійську касу", – розповіли у спецслужбі.

Наразі всім чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану, поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження).

Затримані перебувають під вартою. Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Раніше

Правоохоронці затримали 35-річного киянина, який разом зі спільниками з кількох областей України ошукав матір загиблого воїна майже на 7 мільйонів гривень. Зловмисники телефонували потерпілій з пропозиціями вкласти грошові кошти нібито в іноземну інвестиційну компанію. Жінці обіцяли, що з часом вона отримає відсоток від вкладу, що є вигіднішим, аніж пропозиції в банках України.

Додамо, що в Україні від початку повномасштабного вторгнення зросла активність кібершахраїв. Користуючись ситуацією та складним становищем громадян, злочинці адаптували шахрайські схеми під сьогодення та ошукують людей, прикидаючись банками чи обіцяючи фінансову допомогу від імені держави, міжнародних та благодійних організацій. 

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали