USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Ошукав матір загиблого військового майже на 7 мільйонів гривень: Шахрая викрили на Закарпатті

Гроші, якими заволоділи зловмисники, жінка отримала як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина, який захищав нашу державу від російського агресора
На Закарпатті викрили шахрая, який ошукав матір загиблого військового на майже 7 мільйонів гривень

На Закарпатті викрили шахрая, який ошукав матір загиблого військового майже на 7 мільйонів гривень

Джерело: Офіс Генерального прокурора

Правоохоронці затримали 35-річного киянина, який разом зі спільниками з кількох областей України ошукав матір загиблого воїна майже на 7 мільйонів гривень. Зловмисники телефонували потерпілій з пропозиціями вкласти грошові кошти нібито в іноземну інвестиційну компанію. Жінці обіцяли, що з часом вона отримає відсоток від вкладу, що є вигіднішим, аніж пропозиції в банках України. Про це інформує Офіс генпрокурора.

Зазначається, що 49-річна матір загиблого воїна є переселенкою з Донеччини, яка переїхала до Ужгорода. Жінка отримала гроші як виплату від держави у зв’язку зі смертю сина. Потерпіла пів року систематично перебувала на зв’язку з шахраями та частинами вносила гроші нібито на відкритий для неї рахунок в компанії.

"Жінка погодилася на таку пропозицію та поклала 5 мільйонів гривень на криптогаманець, створений зловмисниками. Через деякий час вона захотіла зняти частину коштів із "рахунку", однак шахраї повідомили, що ці кошти арештовані і для того, щоб їх розблокувати, потрібно перерахувати їм на рахунки ще певну суму грошей. Надалі кількома переказами потерпіла перевела шахраям ще 2,5 мільйони гривень. Після цього зв’язок із шахраями обірвався", – додали у Головному управлінні Нацполіції в Закарпатській області.

Тоді ошукана жінка повідомила про злочин правоохоронцям.

Масштабні оперативні заходи тривали майже шість місяців, оскільки шахраї виводили гроші через численних підставних осіб та десятки спеціально створених рахунків, в тому числі в криптобанкінгу. Правоохоронці детально відстежили маршрут руху коштів та в результаті вийшли на основних фігурантів цієї схеми.

Правоохоронці затримали підозрюваного на Київщині. Йому повідомили про підозру у шахрайстві, вчиненому групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України), поінформували в Офісі генпрокурора.

На Закарпатті викрили шахрая, який ошукав матір загиблого військового майже на 7 мільйонів гривень

Джерело: Офіс Генерального прокурора

"Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внести 13,2 млн гривень застави", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах кримінального провадження правоохоронці провели вже близько пів сотні обшуків в різних регіонах України. Наразі оперативники встановлюють місцезнаходження інших осіб, причетних до цього злочину, та коло постраждалих від аферистів осіб.

Раніше ми повідомляли, що на Хмельниччині правоохоронці запідозрили колишню виконувачку обов’язків керівника одного з відділень банку у привласненні коштів, що належали родинам полеглих українських військових. За даними слідства, жінка присвоїла собі понад 5 мільйонів гривень.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"