USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На українсько-польському кордоні протягом пів року відкриють новий пункт пропуску

Будівництво нового КПП розпочалося у вересні 2021 року. Зараз воно вже на завершальному етапі
пункт пропуску
Джерело: Голова Львівської ОВА Максим Козицький / Facebook

На українсько-польському кордоні протягом пів року запрацює новий автомобільний пункт пропуску "Нижанковичі – Мальховичі". Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький у Facebook.

Як зазначається, будівництво нового КПП розпочалося у вересні 2021 року.

"Сьогодні з новопризначеною головою Підкарпатського воєводства пані Терезою Кубас-Гуль оглянули перебіг робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі", – написав Козицький.

Крім того, минулого місяця Львівська ОВА запропонувала створити на цьому пункті пропуску залізничне сполучення.

"Пропонуємо здійснювати контрольні процедури на залізничному пункті пропуску "Нижанковичі – Мальховичі" спільно з контролюючими органами Польщі за принципом пункту пропуску в Смілі", – розповів він.

До того ж, за словами Козицького, під час зустрічі з польськими представниками, він заявив, що Львівщина зацікавлена у створенні пункту пропуску "Лопушанка – Міхновець", що дасть змогу покращити сполучення між Польщею та Україною, а також розвантажить інші пункти пропуску.

Як відомо, днями польські та угорські фермери знову почали акції протестів на кордоні з Україною. Рух транспорту було ускладнено щонайменше на трьох пропускних пунктах: "Медика – Шегині", "Гребенне – Рава-Руська" та "Дорогуськ – Ягодин".

Через добу після початку акції польські протестувальники розблокували пункт пропуску "Шегині – Медика".

Читайте також:
У Польщі відкрили військову базу американського спецназу У Польщі відкрили військову базу американського спецназу
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону