USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На Київщині зафіксували захворювання на гепатит А

У навчальному закладі, де виявили гепатит А, проводять протиепідемічні заходи, сам коледж на карантині
гепатит А
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Броварах (Київська область) зафіксовано випадок захворювання на вірусний гепатит А. Інфекцію виявили у співробітниці Київського обласного спортивного коледжу. Нині ж у коледжі тривають протиепідемічні заходи, а сам навчальний заклад на карантині.

Як повідомила директорка Броварської районної філії ДУ "Центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Олена Левченко, ймовірно, зараження відбулось контактно-побутовим шляхом, оскільки можливість зараження через харчові продукти і воду виключили. Тож наразі у коледжі тривають протиепідемічні заходи, а сам навчальний заклад закрили на карантин.

Нині у групу ризику увійшли 84 особи, які перебували в контакті із хворою.

"Олена Левченко доповіла, що згідно з рекомендаціями МОЗ діти перебуватимуть під медичним наглядом протягом 35 днів від моменту виявлення випадку захворювання, а також будуть проведені відповідні лабораторні біохімічні аналізи. Також директорка центру повідомила, що, на жаль, вакцини від вірусного гепатиту А наразі в Україні немає (окрім Вінницької області)", – додає місцеве видання.

До того ж відомо, що четверо дітей із контактної групи ризику наразі перебувають у лікарні, але з діагнозами ковід і ГРВІ – поки підозри на гепатит А у них немає. Позаяк інкубаційний період захворіння становить 35 діб, впродовж усього часу медики спостерігатимуть за дітьми коледжу.

Епідемія гепатиту А: Що відомо?

Перші випадки гепатиту А у Вінниці зафіксували 24 жовтня. Тоді до лікарні потрапило понад пів сотні осіб, серед яких – діти. Фахівці негайно почали перевіряти ймовірні місця – збудники хвороби та відібрали воду для лабораторних досліджень.

Втім, епідемія лише набирала обертів і вже за кілька днів ситуацію визначили як надзвичайну на рівні області.

Тоді ж в області проводили вакцинацію медиків, лікарів екстреної медичної допомоги та фахівців громадського здоров’я, задіяних у ліквідації спалаху вірусного гепатиту А. Освітні заклади – на дистанційному навчанні.

Тоді ж лікар-інфекціоніст, експертка ВООЗ з реагування на біологічні загрози Наталія Виноград наголошувала, що наявна кількість госпіталізованих з гепатитом А на Вінниччині – лише вершина великого блоку проблеми. Бо ж більшість випадків, особливо серед дітей, мають асимптомну форму захворювання. 

8 листопада в Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що спалах гепатиту А на Вінниччині вдалося локалізувати.

Що треба знати про гепатит А – розповідаємо тут.

Читайте також:
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі
У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А У Києві та області зафіксували випадки захворювання на гепатит А
Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей
Без електронних торгів: Одеська компанія будуватиме під Києвом військове кладовище за 1,4 мільйона гривень Без електронних торгів: Одеська компанія будуватиме під Києвом військове кладовище за 1,4 мільйона гривень