USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

На Донеччині працівники військкомату за гроші підробляли документи для виїзду за кордон. Справу передали в суд

Начальник територіального центру самостійно підшукував "клієнтів", які бажали виїхати за межі України
Донеччина за кордон
Джерело: ДБР

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо начальника одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Краматорського району та двох його підлеглих, які виготовляли фіктивні документи для виїзду військовозобов’язаних громадян за кордон. Обвинувальні акти направили до суду, повідомили в пресслужбі ДБР.

Фігуранти організували схему з видачі фіктивних тимчасових посвідчень військовозобов’язаним та довідок військово-лікарської комісії, в яких зазначалось, що особа непридатна до військової служби.

"Начальник територіального центру самостійно підшукував "клієнтів", які бажали виїхати за межі України. Ціна "послуги" складала 2-3 тисячі доларів. П’ятьох "клієнтів" прикордонники зупинили на пунктах пропуску при спробі використати підроблені документи для виїзду з України у Чернівецькій та Закарпатській областях", - йдеться у повідомленні.

Начальника одного з районних територіальних центрів комплектування обвинувачують в утворенні організованої групи та організації незаконного переправлення осіб через державний кордон, та в організації службового підроблення.

Двох працівниць територіального центру обвинувачують у сприянні у незаконному переправленні осіб через державний кордон та у службовому підробленні, вчиненому організованою групою.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років.

Новини за темою: В усіх регіонах України перевірять військкомів. Перші результати очікуються за місяць

Раніше

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) разом із Національною поліцією викрили на Закарпатті групу, яка переправляла через кордон військовозобов’язаних. Туди входили місцеві, колишні та діючі правоохоронці, поінформували в пресслужбі ДБР.

Так, цивільні учасники групи підшукували охочих незаконно потрапити за кордон. "Клієнтів" автомобілем доставляли до обумовленого місця поблизу адмінмежі, де далі переводили стежками в обхід пунктів пропуску інші спільники.

Читайте також:
Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора Понад 110 українських військових стратили росіяни, – Офіс генпрокурора
У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях У Кіровоградській області командир військової частини переплатив майже 12 млн гривень на закупівлях
Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ Якщо немає достатніх доказів – переходять до фальсифікації документів, – адвокат про доказову базу у справі ТОВ "Краснолиманське"
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені