USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені

В уряді хочуть прискорити цей процес
Проєкт військового меморіального кладовища_5
Проєкт військового меморіального кладовища
Джерело: Мінветеранів

Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі (НВМК) можуть розпочатися вже на початку або в середині осені 2024 року. Про це заявив в. о. міністра у справах ветеранів Олександр Порхун в ефірі телемарафону.

"Можу сказати, що перші поховання 100% відбудуться цього року. Але ми ці рядки будемо прискорювати, і, я думаю, на початок осені, середину осені ми почнемо ховати наших воїнів", – сказав Порхун в ефірі національного телемарафону в понеділок.

Щодо дискусій із жителями села Мархалівка Гатненської територіальної громади, які виступають проти будівництва меморіального цвинтаря, в. о. міністра зазначив, що вони тривають і далі.

Новини за темою: Національне військове меморіальне кладовище: Поховання і дим від крематорію не забруднюватимуть довкілля, – Мінветеранів

Посадовець розповів, що особисто відвідував громаду та спілкувався з мешканцями. У нього залишилося враження, що вони розмовляли "різними мовами".

Меморіальне кладовище: що потрібно знати?

В жовтні 2022 року Кабінет міністрів України схвалив створення Міністерством ветеранів ДП "Національне військове меморіальне кладовище".

Вже в серпні 2023-го – реалізацію до серпня 2025 року проєкту НВМК у Гатненській громаді біля Києва. 

А 27 березня Порхун повідомив, що перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже наприкінці літа – початку осені 2024 року, а повністю побудувати весь комплекс планують до 2027 року.

Разом з тим заступник директора держустанови "Національне військове меморіальне кладовище" Ярослав Старущенко повідомив, що Національне військове меморіальне кладовище буде повністю інклюзивним, а на могилах загиблих воїнів встановлюватимуть хрести або меморіальні плити. 

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом