USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 8 1 0 3 0 (+1320)
USD
НБУ
39.55
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.43
Готівка
43.00

МОЗ фінансуватиме лікування безпліддя

Ставка за новим напрямом з лікування безпліддя для лікарень складе 60 тис. 324 гривні за надану послугу
вагітність
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міністерство охорони здоровʼя впроваджує фінансування допоміжних репродуктивних технологій за програмою державних гарантій медобслуговування населення. Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Як вказують у міністерстві, раніше проблему безпліддя вирішували винятково за приватні кошти, а відтепер його можна лікувати безплатно.

"Сучасне життя суттєво знижує якість репродуктивних функцій українців. І якщо раніше цю проблему вирішували лише за приватні кошти, то тепер надаємо можливість скористатися послугами з лікування безпліддя безоплатно", – сказав перший заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дубров.

І додав, що також важливо забезпечити право на батьківство для військовослужбовців.

Що передбачено програмою?

Ставка за новим напрямом з лікування безпліддя для лікарень складе 60 тис. 324 гривні за надану послугу. Прогнозна кількість медичних послуг – 30 400 циклів. Очікувана кількість новонароджених громадян України після проведення штучного запліднення – близько 10 тисяч.

Направлення жінок для проведення першого курсу лікування безплідності методами допоміжних репродуктивних технологій бюджетним коштом проводитимуть винятково за медичними показами.

Новини за темою: Без яйцеклітин і сперматозоїдів: Вчені створили синтетичні людські ембріони

Для долучення за пакетом "Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)" медичні заклади мають законтрактуватись Національною службою здоров’я впродовж січня 2024 року за повною формою.

У пологових вигадують діагнози новонародженим: Ляшко назвав ситуацію неприпустимою

У пологових України вигадують діагнози новонародженим для отримання подвійної оплати від Національної спілки здоров'я (НСЗУ). Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко назвав ситуацію неприпустимою.

"Пакет складних неонатальних випадків має спонукати надавати медичну допомогу у приймаючому закладі. А по факту ці лікарні перенаправляють маленьких пацієнтів у дитячі лікарні, і діти страждають під час транспортування. Лікарні, законтрактовані на надання перинатальної та неонатальної допомоги, мають у першу чергу дбати про пацієнтів, а не про отримання коштів від НСЗУ за начебто "хворих" дітей", – зауважив міністр.

Ляшко додав, що близько 200 тисяч жінок щороку народжують в Україні. Надважливо, щоб кожна з них, а також новонароджені отримували кваліфіковану та якісну медичну допомогу.

Новини за темою: В Україні запрацює інформаційна система донорства
Читайте також:
У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення У Харкові збудують підземні операційні та реанімаційні приміщення
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
"Донька не впізнала мене після поранення": Для 32-х поранених воїнів міжнародні лікарі провели в Україні реконструктивні операції на обличчі
Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри Надія на лікування: Велика Британія почала тестувати першу у світі вакцину проти раку шкіри